רמת אסטרדיול גבוהה אצל גברים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

07/01/2018 | 18:19 | מאת: שאלה

שלום רב, בעבר קיבלתי טיפול שכלל דיכוי של רמות הטסטוסטרון והגברה של רמות האסטרדיול בדם. התרופות שקיבלתי היו אנדרוקור 10 מ"ג ומדבקות אוורל 100 + 50. הפסקתי את צריכת התרופות במכה וללא התייעצות עם האנדוקרינולוגית שהייתי אצלה במעקב. לאחר חודשיים בבדיקות דם שערכתי רמת ההורמונים היתה תקינה גם רמת הטסטוסטרון וגם רמת האסטרדיול בדם. לאחר כשנה וחצי רמת האסטרדיול היתה גבוהה במקצת - 154 pmol/l ולאחר שלוש שנים רמת האסטרדיול עלתה ל254 pmol/l. רופאת המשפחה שלי נתנה לי לבצע סקר הורמונאלי מלא עקב התרופות שלקחתי בעבר ורק רמת האסטרדיול יוצאת חריגה. בנוסף, אני מבצע גם בדיקה לתפקודי הכבד, כליות ובלוטות התריס והתוצאות תקינות. רציתי לדעת מה יכול לגרום להגברה של רמת האסטרדיול בדם [ גם תאוריות יתקבלו בשמחה]. * במקרים של סרטן האשכים או בסרטן בלוטת יותרת הכליה מופיעים הפרשות מוגברות של אסטרדיול בדם, אבל אין לי תסמינים לא לכך ולא לכך. רופאת המשפחה שלי שלחה את הממצאים להתייעצות עם אנדרוקרינולוג בשביל לבדוק אם יש צורך להתערבות קלינית אבל היא לא קיבלה תשובה חיובית. ככה שנשארתי ללא תשובות למה רמת האסטרדיול שלי בדם גבוהה וכמובן שזה גם גורם לתופעות לוואי.

שלום רב ייתכן ומדובר בהשמנה או שיש לשלול גידול של אשכים או אדרנל. מציעה לפנות לאנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת