אודה לתחליף לשייק בחורף

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

13/12/2021 | 07:52 | מאת: שני

שלום,אשמח להכוונה,בבוקר אני שותה שייק קבוע בחודשים האחרונים אך מחפשת תחליף חמים מזין ונותן אנרגיה לימי החורף, שקל לעיכול (ללא קוואקר).השייק שלי מכיל כוס תרד, חצי בננה, מעט אננס וג'ינג'ר, כף גדושה פשתן טחון, חופן אגוזים ומים.תודה

14/12/2021 | 06:53 | מאת: שני

אפשר גם שייק שמתאים לחורף, רק שלא מצריך הרבה זמן הכנה בבקרים לחוצים. תודה

שלום שני, שייק פחות מומלץ בחורף באמת בגלל שהוא קר.. בתקופה הזאת מומלץ לאכול דייסות חמות. את יכולה לאכול דייסת אורז מלא (במקום קוואקר) 4 כפות אורז על בסיס חלב צמחי כמו חלב שקדים/חלב אורז יכולה למהול גם עם מים ולא רק על בסיס חלב ולהוסיף פרי, גוג'י ברי, שקדים.. כיוון שזאת דייסת אורז נדרשים יותר נוזלים .. לפחות 2 כוסות (תלוי כמה סמיך את אוהבת) וזמן ההכנה ארוך יותר.. (ואפשר גם לטחון את האורז לפני ואז לבשל אם את רוצה מרקם אחר..) רק בריאות וחורף נעים.

16/12/2021 | 21:57 | מאת: שני

תודה רבה! האם ניתן להוסיף לפודינג בניפייבר ? וגם פשתן טחון? זה יפגע במקרם? והאם אפשר להכין כמות גדולה יותר מראש, ולחמם במיקרו?

שלום שני, אפשר בהחלט להוסיף בנפייבר, זרעי פשתן עדיף לא להוסיף למזון חם, לכן עדיף להוסיף אותם למזון אחר ( סלט, יוגורט). אפשר להכין כמות גדולה ולחמם בסיר.. מיקרו פחות מומלץ (: בהצלחה והרבה בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה