קשרית היפואקוגנית בבלוטה 4 ס"מ

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

16/01/2022 | 22:34 | מאת: יסמין

שלום רב אני בת 34 ..בהריון אחרון שהיה לי לפני שנה וחצי חשתי נפיחות בצוואר..בדיקות תירואיד הראו היפר פעילות של הבלוטה לכן הרופא חשב שהנפיחות בגלל זה..חיכינו 6 חודשים אחרי הלידה,אחרי בדיקות דם התברר שתפקוד הבלוטה תקין אך הנפיחות נשארה. אולטראסונד של הצוואר הראה אונה ימנית קצת מוגדלת עם מרקפ תקין וקשרית היפואקוגנית בגודל 4 ס"מ, לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. צד שמאל הכל תקין. מה הסיכוי שהשקרית באמת הופיעה על רקע הורמונלי בגלל ההריון ומה הסיכוי שבגודל הזה היא גידול ממאיר? רק היום קיבלתי תשובת אולטראוסנד ואני מאוד לחוצה במיוחד שייקח זמן לקביעת תור ל fna עד קבלת תוצאת ביופסיה.

שלום רב, קשריות בתירואיד נוטות לגדול בהריון עקב השינויים ההורמונלים (הן שפירים והן הממאירים). גידול שהגיע לגודל זה מחייב ניקור שלו לביופסיה. ממליץ לבצע במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/01/2022 | 14:33 | מאת: יסמין

תודה על התשובה...אכן אחרי ניקור זאת התוצאה שקיבלתי: "התקבל חומר דמי ללא קולויד,נראו קבוצות של תאים פוליקולרים, קבוצות של פוליקולים שלמים רבים במבנים מיקרופוליקולארים ומעט פוליקולים בינוניים" Bethesda 3. Aus/flus

27/01/2022 | 15:34 | מאת: יסמין

בכל מקרה קבעתי אצלכם תור לייעוץ

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)