אכילת ביצת פג תוקף בתחילת ההריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

03/07/2023 | 12:59 | מאת: אנונימית

שלום. אני בהריון שבוע 5 ביום שישי האחרון 30.06.23 בעלי הכין לי חביתה ולא שם לב שהשתמש בביצה אחת שהיא פג תוקף (מתאריך 22.06):( כמובן שנבהלתי מאוד כי אני יודעת כמה השלישי הראשון רגיש וכמה חשוב להקפיד וזה אכן מה שאני משתדלת לעשות. . התייעצתי עם רופא אונליין שאמר לעקוב שאין לי חום, שלשולים, הקאות וכאבי בטן ב48 השעות הקרובות. הכל לשמחתי היה בסדר ואני מרגישה טוב עד עכשיו (כבר עברו 48 שעות). ועדיין, אני מאוד חוששת לנושא. אוסיף שביצעתי את בדיקת הציפה של הביצה (נותרו כמה פגות תוקף במקרר שמיד זרקתי כמובן), והביצה נעמדה בתחתית הקערה, לאורך.. כשבדקתי בכוס, היא צפה לגובה יותר אבל אני מניחה שזה בגלל גודל כלי הקיבול להבנתי, זה אומר שהיא לא טרייה אבל גם לא מקולקלת.. זה מעודד וניתן לסמוך על זה? האם עצם זה שאני מרגישה טוב, מאפשר לי להיות רגועה שאין איזו השפעה חלילה על ההריון? האם יש צורך לבצע בדיקת TORCH? או בדיקות נוספות אחרות? תודה רבה ורק בבריאות

מניחה שיכולה לסמוך על תשובת הרופא . בכל מקרה בקרוב תבצעי בטח את האולטרה סאונד הראשון ואז תוכלי לוודא שהכל תקין נכון לשלב זה.בהצלחה.

03/07/2023 | 22:11 | מאת: אנונימית

תודה רבה 😊 אז בעצם האולטרסאונד יהווה אינדיקציה? אין צורך בבדיקת דם או בבדיקות אחרות?

אם אין לך תסמינים כפי שהרופא הנחה אז אין צורך לבדוק סוגי חיידקים בדם.

מנהל פורום תזונה בהריון