דחוף ביותר !!חיידק בדם - מרסה MERSA

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/09/2005 | 09:54 | מאת: יפית

שלום, אבקש לדעת את מקסימום האינפורמצייה לגביי החידק מרסה. כרגע אבי מטופל באנטיביוטיקה שלא עוזרת והחום ממשיך לעלות מה החיידק הזה? איך הוא מגיע לדם? מה אופן הטיפול? תודה יפית

שלום יפית, MRSA הוא קיצור שמו של חיידק עור שכיח הנקרא METHICILLIN RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS, ואת יכולה למצוא את "מקסימום האינפורמציה" על חיידק שכיח זה באתרים רבים באינטרנט, למשל http://www.nhsdirect.nhs.uk/en.asp?TopicID=314. לשאלותייך: החיידק יכול להגיע לדם בדרכים רבות, למשל דרך פצע בעור, מחט של עירוי נוזלים, דלקת ראות ועוד. הטיפול בו מבוסס על תרופות אנטיביוטיות להן הוא רגיש, למשל VANCOMICIN. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות