זריקות פורטאו קצת הסבר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/07/2018 | 16:44 | מאת: דן

שלום מה תופעות הלוואי ? וכמה זמן סובלים מהם ?אפשר להפסיק באמצע? האם השפיעה לטובה ?? ואיך נמדדת התועלת ??.הרי לא מרגישים שיש אוסטאופורוזיס קשה מאד . האם 100 אחוז מונעת שברים? לא רק בנפילות אלא גם סדקים בחוליות הגב ? מה ההבדל בין הכדור לזריקה? האם התרופה מעבה את העצם חזרה לעשורים קודמים? או רק שומרת מהידרדרות? האם מחזקת גם חוליות עמוד שדרה תודה רבה

שלום רב, א. אין תרופה או טיפול שמונע שברים ב- 100%. הפורטיאו מוריד סיכון לשברים בחוליות עד 90%, שברים אחרים- בכ- 40%. ב. הטיפול מיועד ל 24 חודשים. אחרי זה- מקבלתי טיפול מונע פירוק העצם, בדיון עם רופא המטפל. ג.יתכנו בחילות וכאבי ראש ושרירים, שבדרך כלל חולפים אחרי מספר שבועות. ד. האפקט הטיפולי ניתן להעריך עזרת בדיקת דם למדדי שחלוף העצם- המדדים עולים משמעותית על הטיפול. הבדיקה לא כלולה בסל, עולה כ- 250-260 ש"ח, מתבצעת במספר ביתי חולים- תבדק/י באזור המגורים שלך. ה.- אפשר להפסיק באמצע הטיפול, אך כל עוד הטיפול ממושך יותר- האפקט חזק יותר. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס