פיסטולה במעי לחולה אונקולוגית

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

04/02/2018 | 10:19 | מאת: הדר

שלום, אימי בת 58 חולה אונקולוגית בESS עברה ניתוח להוצאת גידול מחלל הבטן שעירב את המעי הגס והאורטר. כתוצאה מהניתוח הוצאה סטומה לצואה ואיליאל קונדואיט לשתן שנעשה ע"י הטיית האוטר עם חלק מהמעי הדק. היום, 5 חודשים לאחר הניתוח נוצרה פיסטולה במעי הדק המפרישה נוזים דרך הרקטום. הטיפול שהוצע הינו טיפול שמרני עם אחוזי הצלחה נמוכים או ניתוח להוצאת סטומה נוספת. לצערינו כל הליך כזה מעקב את הטיפול האוננקולוגי אותו צריכה לעבור והגרורות גדלות בקצב מהיר. האם יש אפשרויות טיפוליות נוספות? מה הטיפול המומלץ? תודה הדר

איני יודע למה מתייחס הקיצור ESS שמוזכר בפניה. מהכתוב אני מבין כי 5 חדשים אחרי הניתוח, התפתחה פיסטולה בין מעי דק לגדם הרקטום. פיסטולה כזו היא קרוב לוודאי בשל גרורה והסיכוי לרפא אותה בטיפול שמרני שואף לאפס. מצד שני, ניתוח נוסף במצבה הוא ניתוח מאד קשה עם סיכוי גדול לסטומה נוספת. לדאבוני אין לי הצעות טיפוליות נוספות וכדאי לבחור באפשרות שתגרום את הסבל המועט ביותר מכל החלופות .

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות