קספו 8 לפני או אחרי ארוחה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

22/02/2017 | 21:26 | מאת: שני

שלום רב בעקבות כאבים בקרסול שנמשכים כבר 4 חודשים ואבחון של אקססורי נביקולר וטיביאליס פוסטריור הרופא נתן לי קספו 8. הרופא אמר לקחת פעמיים ביום לפני הארוחה כדי שההשפעה תהיה יותר חזקה וכל רוקח שדיברתי איתו אמר לי אך ורק אחרי בגלל תופעות הלוואי. הקשבתי לרוקחים ולקחתי אחרי ואני כבר עומדת לסיים את החפיסה הראשונה ואין הטבה. חשוב לומר שבמקביל אני לוקחת אומפדקס. הרופא אמר שאני יכולה לקחת עד שלוש חפיסות ברצף. האם לנסות לקחת את החפיסות הבאות לפני האוכל? אולי בגלל זה אין הטבה? כי זה ממש מוזר שקספו 8 לא משפיע עלי וארקוקסיה שלקחתי לפני חודשיים השפיעה יותר.. תודה

עפ"י העלון לצרכן של התכשיר מומלץ ליטול את התרופה ללא מזון וזאת משום שמזון מעכב ומפחית את הספיגה של התכשיר ויש לכך חשיבות כאשר יש צורך בהקלת כאב מהירה. קספו ככל נוגדי הדלקת שאינם סטרואידים (ה-NSAIDs) עלול לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול ביניהן בחילה, כאב בטן, שלשולים, הקאות, דיספפסיה, דימום במערכת העיכול ועוד. הסיכון לדימום במערכת העיכול גבוה יותר עם עלייה במינון, עם הגיל ובאנשים עם היסטוריה של כיבים או שמטופלים בתרופות נוספות, המגבירות סיכון זה. חלק מתופעות הלוואי האלו ניתן להפחית ע"י מתן עם מזון (מידע נוסף בעלון לצרכן). ככל התכשירים ממשפחת ה-NSAIDS גם קספו, יש לקחת במינון הנמוך האפשרי לתקופה הקצרה האפשרית, הדרושה לשליטה על התסמינים. התגובה לטיפול שונה במטופלים שונים ופרק הזמן הנדרש להקלה משמעותית בכאב ובדלקת שונה כתלות במצב בו מטפלים. יתכן ונטילה ללא מזון תהיה יעילה יותר. עם זאת, במידה והתכשיר אינו יעיל או מתרחשות תופעות לוואי, יש להיוועץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול.

23/02/2017 | 18:17 | מאת: שני

תודה על המענה שאלה נוספת הרופא אמר שאני יכולה לקחת עד שלוש חפיסות של קספו 8 רצוף האם זה בסדר שאקח 3 חפיסות רצוף (2 בכדורים ביום) אחרי האוכל כמובן ועם אומפרדקס כדי להגן על הקיבה? תודה

09/04/2017 | 03:09 | מאת: אוסנת גרודזין

שלום אני לוקחת כדורים 5 ימים 2 כדורים ביום ויש לי נדודי שינה לחץ בחזה קשיי נשימה האם יתכן תופעות מהכדור

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי