נרות אביטרן 50

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/07/2011 | 09:58 | מאת: חן

מזה שלושה חודשים סובלת מכאבי גב עם הקרנה לרגל. לאחר נטילת משככי כאבים שונים - נרות אביטרן הם היחידים שעוזרים להקל על הכאב. במשך החודש האחרון לקחתי בממוצע אחד ביום. ידוע לי ששימוש ממושך עלול לגרום נזק בעיקר דימום במערכת העיכול. א. אילו בדיקות עלי לעשות כדי לבדוק ולעקוב שאין נזק? ב. האם יש משככי כאבים שאפשר לקחת לאורך זמן בלי שייגרם נזק? תודה

שלום, א- אם בעבר סבלת מדימומים במערכת העיכול, או אם את נוטלת יותר מתרופה אחת העלולה להשפיע על מערכת העיכול: יש לבצע ספירת דם מלאה בתחילת הטיפול ולאחר מכן כל 3-6 חודשים בנוסף לבדיקת דם סמוי בצואה. אם לא סבלת בעבר מדימומים במערכת העיכול ואם אינך נוטלת תרופות אחרות העלולות לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול אז יש לבצע ספירת דם מלאה לאחר 3 חודשי טיפול ובדיקת דם סמוי ולחזור על כך לאחר 6-12 חודשים ב- אין משככי כאבים שאפשר לקחת לאורך זמן ללא סיכוי לתופעות לוואי, אך ישנן תרופות שיגרמו לפחות דימום למשל: תרופות המכילות את החומר הפעיל סלקוקסיב, אטורקוקסיב. שימוש בתרופות אלו מחייב מרשם רופא. בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי