לבלב מלאכותי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סל התרופות 2024: בשורות משמעותיות לחולים רבים

אחרי עיכוב שנבע מהמלחמה, ועדת סל שירותי הבריאות הגישה את המלצותיה לסל התרופות 2024 – אילו תרופות וטכנולוגיות בחוץ ואילו בפנים? סל התרופות לשנת 2024 שאושר לאחרונה מביא עימו בשורות משמעותיות לחולים רבים בישראל. הסל כולל תוספת של  114 תרופות וטכנולוגיות חדשות, בעלות כוללת של 650 מיליון שקל, לטיפול בכ-317 אלף איש. להלן חלק מהתרופות, הטכנולוגיות והשירותים הרפואיים שיוצעו במחיר מסובסד בסל: בדיקות מי שפיר לנשים הרות מגיל 32 - עד כה בדיקות אלו ניתנו רק לנשים מעל גיל 35 או לנשים עם גורמי סיכון גנטיים. הסל הנוכחי מאפשר לכל אישה הרה מעל גיל 32 זכאות לבדיקה, ללא קשר לגורמי סיכון. תרופות להפרעות קשב וריכוז למבוגרים - עד כה טיפולים אלה לא היו זמינים במסגרת סל שירותי הבריאות עבור מבוגרים. כעת, גם מבוגרים בגילאי 18-28 שעומדים בקריטריונים מסוימים יהיו זכאים לתרופות אלו. טיפולים אלה כוללים תרופות ממריצות (כמו ריטלין)...
ללמוד עוד על לבלב מלאכותי
סוכרת נעורים: המלחמה הפרטית שלי-תמונה

סיפורו האישי של נימרוד דגן, חולה בסוכרת נעורים, שמספר על...

מאת: זאפ דוקטורס...
28/10/2019
יום הסוכרת הבינלאומי – תסמינים ודרכי טיפול בסוכרת נעורים-תמונה

מה חשוב לדעת על סוכרת נעורים, מה הם הגורמים לה, כיצד...

מאת: נעמי נתן -...
06/11/2021
יום הסוכרת העולמי – סקירת טיפולים חדשים בתחום הסוכרת-תמונה

סוכרת היא אחת המחלות הנפוצות ביותר, היא שומרת על מעמדה...

מאת: נעמי נתן -...
02/11/2021
מיתוסים ועובדות על מחלת הסוכרת-תמונה

נדמה שכבר נכתב הכל על מחלת הסוכרת, אולם נותרו עוד כמה...

מאת: ליטל...
03/08/2008

לבלב מלאכותי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ד"ר, לאחרונה התחלתי לצאת עם בחורה מדהימה שחולה בסוכרת סוג 1. וכמובן שהתחלתי לחקור על המחלה,תסמיניה,אמצעי טיפול,פגיעות אפשריות,סטטיסטיקות גנטיות וכד'.. ולהלן מספר שאלות: 1. מבחינת גנטיקה- אני יודע שסכרת נעורים עוברת בתורשה,אך האם המחלה עצמה עוברת? כלומר יש תינוק שנולד עם סכרת נעורים? או שהגורם הסביבתי פה הוא המשפיע, ובעצם מה שעובר בתורשה זה האחוזים לקבלת המחלה? 2.כמובן שאני מאוד מוטרד מהשלכות המחלה בעתיד. כיום חברה שלי מטופלת באמצעות המשאבה,שמזריקה אינסולין עפ"י מה שמוזן לה. האם טיפול זה מונע את כל מה שהמחלה יכולה לגרום (פגיעה בראייה, עצבים וכד'...) אם נחשוב על זה... אין עוד מישהו שחי עם המשאבה הזאת יותר מ -20 שנה, בגיל 40 -50 ויכול לתת פידבק על איכות טיפול המשאבה, שמנעה את כל הצרות הנ"ל. הכל בגדר תאוריה. 3.נכנסתי לנושא מאוד חזק, וקראתי על סנסור חדש (שאינו בסל הבריאות) שמשדר למשאבה את רמת הסוכר העדכנית, אך לא נותן הוראה להזריק אוטומטית. למה אין כזה דבר?!?!!? 4. מה מדד הסוכר המומלץ לסוכרתי? מה קורה עם עוברים אותו? האם שעה של אי איזון יכולה לגרום נזק בעתיד?ואם זה כמה שעות בחודש? תודה רבה מאוד!!!!

שלום משה 1. סוכרת נעורים אינה עוברת בתורשה. הסיכון לילדים לחלות במחלה הוא אחוזים בודדים בלבד (הכוונה לחלות במחלה בכל גיל ולא להוולד עימה). זו בניגוד לסוכרת מסוג 2 (מבוגרים), שם אחוזיי ההורשה לילדים גבוהים מאד. 2. ידוע היום שאיזון סוכר הדוק מונע ודוחה את סיבוכי המחלה השונים. לא ידוע עד כמה ניתן לדחות. ההשערה (שמבוססת על מחקרים גדולים שתומכים בכך) היא שסוכרתי עם סוכרת מסוג 1 שמאוזן לאורך זמן רב, יוכל למנוע את הופעת רוב הסיבוכים ולחיות אורח חיים מלא ותקין. 3. חברות רבות עומלות ימים כלילות בכדי לפתח סנסור הקשור למשאבה (לבלב מלאכותי). קיימים כבר סנסורים שיודעים לכבות את המשאבה בזמן נפילות סוכר. הסנסור כבר מוכר בסל הבריאות לחולי סוכרת במקרים מסויימים (כניסה להריון, ארועי היפוגליקמיה חוזרים וקשים וכד'). 4. המדד המומלץ הוא A1C נמוך ככל שניתן להגיע אליו אך ללא ארועי היפוגליקמיה משמועתיים. עבור כל חולה היעד שונה. חולה מסויים מסוגל לרדת רק ל8 ואחר מצליח להגיע ל6 ללא ארועי היפוגליקמיה. לשם כך יש להיות במעקב הדוק של רופא סוכרת. לגבי קפיצות בסוכר- פעמים רבות הן מאפיינות סוכרת מסוג 1. עדיף להמנע מהן במידת האפשר תוך מדידות חוזרות רבות והתאמת מינון האינסולין באופן הדוק. שוב, מעקב הדוק של צוות המטפל בסוכרת (רופא,אחות, דיאטנית ועד) חיוני לשם כך.

יש לי ביטוח באופן פרטי הביטוח לא מכסה אביזרים האם זה נקרא אביזר או תרופה?

שלום לבלב מלאכותי הוא אביזר. אינסולין היא התרופה

שלום רב אישתי בת 38 בחודש השלישי להריונה ,לאחר בירור נתגלה סוכרת מסוג 2 בהתחלה טופלה בזריקות אינסולין ולאחרונה הומלץ על חיבור למשאבת אינסולין אבקש לדעת מהי המשאבה היעילה כיום בשוק אני מניח שיש לא מעט אך אין כמו המלצה ממקור ראשון של מטופלים ורופאים. קשה לנו להחליט לבד וכמובן שאנו רוצים את המשאבה האיכותית ביותר ,כזו שתדע לנטר בזמן אמת את ערכי הסוכר ברמה מדוייקת ותדע להזריק בזמן קיים חשש ללקיחת משאבה שתיכשל בזמן אמת ופגיעה בעובר ולכן פונה אני אליכם בבקשה להוסיף ולתרום מנסיונכם האישי ולספר לנו את דעתכם בברכה ובבריאות טובה רובי פ

שלום רובי משאבת אינסולין כיום מסוגלת רק להזריק אינסולין לאורך היממה על פי תוכנית קבועה מראש, ולהקל על החולה בהזרקה לפני הארוחות (בולוס) על פי תכנות החולה. המשאבות כיום אינן מודדות את רמת הסוכר. למדידה רציפה של רמת הסוכר ניתן להשתמש בחיישן רציף- סנסור- אך הוא עדיין אינו מורה למשאבה את המינון שיש להזריק. קיימות כיום מערכות סגורות מסוג זה הנמצאות בשלבים שונים של ניסויים קליניים- בכדי לייצר 'לבלב מלאכותי' יעיל ומדוייק. לגבי המשאבות הקיימות בשוק- רובן דומות זו לזו. בחלקן תמצא מחשבוני פחממות המקלים בחישוב מינון האינסולין שיש להזריק. בבחירת המשאבה חשובה מאד התמיכה הניתנת על ידי החברה שמספקת אותה. במיוחד זמינות התמיכה לאורך היממה והעזרה בבית. דבר זה שונה בין החברות וגם שונה מעיר לעיר (לפי נותני השרות באזור מגורייך). אני ממליץ לך להוועץ בנושא ברופא ואחות הסוכרת שלך. לבטח יש להם נסיון וקשר עם נותני השרות והוא יוכל להמליץ לך על הטוב ביותר באזורך.

20/06/2012 | 20:38 | מאת: רעיה
מתוך פורום סוכרת

שלום לד"ר, בדיקה מהיום 20.6 הראתה המוגלובין A!C 9.1 לאחרונה יש לי בעירה בשתי הרגליים לא בכפות הרגל אלא מהקרסול ומעלה. לוקחת סימבלטה,נובנורם 1 בבוקר 2 גלוקופז' אחד בבוקר ואחד בערב.בתוצאות הבדיקה קראתי שיכולה להיות דלקת, או התייבשות ועוד כל מיני מרעין ובישין, האם יש מזור לבעירה? כ"כ פורסם היום באתר על לבלב מלאכותי שהומצא בשניידר? תודה על תגובתך.

שלום לך רמות ההמוגלובין A1C גבוהות מאד, ולא נראה לי שתסתדרי עם נובונורםX3 ביום, וגלוקומין X 3 ביום, כך שאין מנוס מלפנות לרופא ולהתחיל בשילוב של הזרקת אינסולין ארוך טווח בזריקה לילית פעם ביום.