אנמיה קלה תקופה ממושכת

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/06/2020 | 10:50 | מאת: ש

שלום רב. אני גבר בן 39. עניינים ברקע: - תת פעילות הלוטת התריס(מטופל באלטרוקסין) - טסטוסטרון נמוך ביחס לגיל(הגדרה לפי רופא), אני לא מטפל בטסטוסטרון עם תרופות, למרות שהוצע לי לנסות. - מאז הילדות יש לי לעיתים תופעות של הרגשת קפיצות בדופק, מה שכנראה נראה כפעימות מוקדמות(הייתי באקו ובמוניטור לפני כמה שנים) לאורך מספר שנים די רבות(לפחות 15, סביר שיותר) אולי אפילו מהילדות, אני לא בטוח, אני מציג מדדים בספירת דם, שהם די גבוליים או מתחת לנורמה במעט. פרט חשוב מאוד נוסף- גם לאימי במשך שנים ישנם מדדים היכולים להצביע על אנמיה קלה. המדדים שהם מתחת לנורמה הם rbc - 4.16 כשהטווח התקין הוא 4.70 עד 6.10 (לרוב היתה התוצאה שלי 4.30 ובבדיקה האחרונה ירדה ל4.16 hb-13.4 במעבדה התקן הוא 14-18 hct- 38.1 במעבדה התקן הוא 42-52 plt 162 תקין לפי המעבדה אבל נמצא בגבול התחתון היחס במעבדה הוא 130-400 מבחינת הרגשה פיזית, אני מרגיש שנים, לרוב מאוד עייף וחסר מרץ. בפעילות של משקולות בחדר כושר, אני יכול להרגיש מעט סחרחורת לאחר התרגיל. באירובי זה פחות מורגש. גם סובל שנים מחרדות ודיכאון. לסימפטומים יכול להיות אחראי גם החוסר בטסטוסטרון, בלוטת התריס(אם כי זה מאוזן ומטופל) וגם המצב הנפשי, אך גם המדדים בדם אני מניח. שאלות: 1. רופאת המשפחה משום מה שנים לא חושבת על לשלוח אותי לבירור המטולוגי. לא ביקשתי, אולי כי אני רגיל למדדים הללו שנים רבות האם אני צריך בירור המטולוגי? האם זאת אנמיה בהגדרה? קלה/בינונית? 2.  מה הכיוון חשיבה בדבר כזה? האם החוסר היחסי בטסטוסטרון אולי אחראי על המדדים האלו, שכן הוא אחד הגורמים שמשפיעים על יצור כדוריות דם? האם יותר סביר שזה משהו גנטי אם גם לאימי ישנה התופעה(אם כי לא בטוח שבכל המדדים היא מתחת לנורמה, יתכן שרק בhb)? אם זאת תופעה ארוכת שנים שלא משתנה, סביר שזה לא משהו מסוכן במח העצם? 3. ענייני הלב מאוד מודאג לגבי השפעה אפשרית של האנמיה על הלב. האם במדדים שהצגתי לך, זה אנמיה שיכולה לפגוע בלב? תודה רבה, סליחה אם זה ארוך, פשוט היות וזה פורום ואת לא בודקת אותי, רציתי להציג עד כמה שניתן פירוט ודיוק

מדובר בערך גבולי של המוגלובין שלא אמור לגרום לתסמינים או לפגיעה בלב. טסטוסטרון נמוך יכול לגרום לירידה בהמוגלובין. ניתן לפנות לבירור המטולוגי במטרה להבין האם יש סיבה, למרות שכיוון שערך גבולי יש סבירות שחא קשור לבעיה ספציפית.

מנהל פורום המטולוגיה