התקף פוקלי לאחר שבץ מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

19/11/2017 | 19:34 | מאת: אסתי

אבי בן 59 לקה לפני שלושה חודשים באירוע מוחי קשה, עם שלושה אוטמים במוח. הוא סובל מהזנחה קשה של הצד השמאלי ואיבוד של שדה ראייה שמאלי (משום שהייתה פגיעה קלה בגזע המוח) הוא עבר שיקום בן שלושה חודשים בבית לוינשטיין ולקראת סוף השיקום היה לו התקף אפילפטי פוקלי פשוט שכלל רעידות קלות ביד, ברגל ובראש וכן התכווצות של שריר האף בצד הימני( הצד הבריא) של הגוף. הנוריולוגית אמרה שיכול להיות שזה היה התקף אפילפטי פוקלי שמכנים אותו התקף ג'קסוני והמליצה לתת דגרטול. קראתי קצת על התרופה ועל התופעות שלה וקצת נרתעתי. שאלתי היא, האם נחליט לא לתת לו את התרופה ולא לטפל בהתקפים הפשוטים האלו יכול להיות שהם יחריפו ויהפכו להתקפי אפילפסיה מורכבים וכלליים? כלומר האם זה יכול להחריף ללא טיפול תרופתי?

שאלה טובה, אך אינני יודע את התשובה. מציע לקבל חוות דעת נוספת של נוירולוג / רופא שיקום. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי