כאבים בפרק הלסת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

12/10/2004 | 23:06 | מאת: ג.

לבתי בת ה15 כאבים בעת סגירת הלסת, הכאבים הם בפרק הלסת. היא נבדקה על ידי רופא מומחה ללסתות שאמר שהכאבים ו"הקליקים" בעת הלעיסה נובעים ממתח של השרירים והמליץ על תרגילי הרפיה. בנוסף סגירת הלסת התחתונה היא לא לגמרי סמטרית וישנה תנועה קלה הצידה לפני הסגירה. האם אפשר להסתפק בתשובה זו של הרופא? האם ישנן אפשרויות אבחנה נוספות או שיש צורך בבדיקות עזר נוספות? אשמח מאוד אם תכתבי לי תשובה מפורטת. בתודה ג.

13/10/2004 | 19:24 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לג. היקר שלום! כאבים במפרק הלסת אכן יכולים להגרם ממתח של שרירי הלעיסה דבר שעלול לנבוע מפעילות יתר כמו חריקת שיניים ( ברוקסיזם) או מעומס הנגרם מצורת סגירת השיניים בפה ( סגר טראומתי, kpgnho do cnvkl yhpuk tur,usubyh) פזיותרפיה להרפיית השרירים עשוייה להועיל אך יש לטפל בגורם הראשוני ע"מ לפתור את הבעייה. קליקים במפרק הלסת נגרמים מפריקה קדמית של הדיסק במפרק זוהי תופעה הנפוצה בעיקר בנשים ולא בהכרח מצריכה טיפול , למעט במקרים בהם נגרמת הגבלה בפתיחת הפה או כאשר זה מפריע למטופל. הפיתרון הוא בד"כ כירורגי לתיקון האנטומיה של המפרק. בכל מקרה על מנת לתת תשובה וודאית יש לראות את בתך , בבה"ח רמב"ם קיימת מרפאה המתמחה בפרקי לסת. לייעוץ תוכל לפנות בטל - 8542345 . בברכה ד"ר מיכה פלד.

13/10/2004 | 19:43 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לג. מה שנכתב בסוגריים בטעות באותיות באנגלית הכוונה שלפעמים סגר טראומתי נגרם במהלך טיפול אורתודונטי. איתך הסליחה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות