בלוטת רוק נפוחה, יובש בפה ובעיניים - שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

28/11/2016 | 21:24 | מאת: דקלה

תודה רבה דר' קליין על תשובתך לשאלה בנושא "בלוטת רוק נפוחה, יובש בפה ובעיניים". ברשותך, שאלת המשך קצרה- כעת נותרו הבלוטות התת-לסטיות מוגדלות ונוקשות ואולטרסאונד מצביע על כך שהן מודלקות. בעקרון, מה עושים במצבים כאלה במגמה לטפל בדלקת ולהוריד את נפיחות ונוקשות הבלוטות? אנטיביוטיקה לא עזרה בנושא ולכן החשד הוא כי לא מדובר בדלקת חיידקית. נאמר לנו שיתכן ויהיה צורך בשטיפת הבלוטות והחדרת סטרואידים מקומית. האם זו אכן דרך הטיפול המומלצת? האם ישנן אפשרויות נוספות שאינן דורשות התערבות ניתוחית הכוללת הרדמה מלאה? תודה רבה, דקלה

04/12/2016 | 23:37 | מאת: ד"ר הילה קליין

דקלה שלום דלקת בבלוטות הרוק היא בדכ חסימתית ונובעת מנוכחות אבנים או היצרות. במידה ואין מדובר באבן אלא היצרות , שטיפה בלבד לא תסייע ויש צורך לבצע הרחבה מקומית של איזור ההיצרות. פרוצדורה זו נעשית בעזרת אנדוסקופ ( סיאלאנדוסקופיה) , מומלץ לפנות לרופא המומחה בתחום ולא לבצע רק שטיפות שעשויות לתת הקלה זמנית בלבד. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות