עקירת שן והשתלת/מילוי עצם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/05/2016 | 18:24 | מאת: אנה

שלום, אני זקוקה לעקירה של שן טוחנת עליונה שעברה טיפול שורש לפני 5 שנים וככל הנראה יש סדק ודלקת כרונית עם ספיגת עצם. בבדיקה ע"י כירורג פה ולסת הוצעה לי עקירה ומילוי עצם באותה פרוצדורה. האם סיכויי הקליטה של המילוי נפגעים בגלל הדלקת הכרונית? ובכלל הוסבר לי שהמילוי לא מאד משנה וכך או כך צפויה להיבנות עצם (אני בת 29, בלי מחלות רקע) וגם שהמילוי עוזר לרוחב הלסת ולא לגובה (אם אזדקק להרמת סינוס, המילוי לא יפתור את הבעיה הזאת). אז עכשיו אני מבולבלת, מתי מומלץ לבצע מילוי במעמד העקירה ומתי אין צורך? ושאלה נוספת- האם כדאי להתחיל ליטול אנטיביוטיקה זמן קצר לפני העקירה ולא רק אחריה? תודה

17/05/2016 | 08:48 | מאת: ד"ר הילה קליין

אנה שלום כאשר ישנה ספיגה של אחד מקירות המכתשית ( האזור שממנו הוצאה השן) בעקבות סדק או דלקת , אז לא תתמלא מספיק עצם באופן טבעי. השתלת עצם זו מטרתה לשמר את הנפח הקיים של המכתשית כלומר למנוע אבדן עצם. כאשר מדובר בטוחנת עליונה הנמצאת מתחת לסינוס הגובה של המכתשית הוא מראש נמוך יותר בד"כ. ומה שהסבירו לך שהשתלת עצם זו לא באה במקום הרמת סינוסים. שכן כאשר אנו מחדירים שתל ללסת במיוחד באזור טוחנות רצוי שיהיה בעל רוחב ואורך מספקים . אם לא היתה דלקת /ספיגה או סדק בטוחנת ייתכן והרופא היה מסתפק בהרמת סינוס בלבד. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות