השתלת עצם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/05/2016 | 21:19 | מאת: גאיה

רציתי לשאול האם יכול להיות גם שעשו לי עקריה רק של שן אחת וטוחנת עליונה עם זיהום שאצטרך השתלת עצם למרות שזו שן אחת ואני לא מבוגרת הגיל שלי הוא סביבות ה-40 , ככה שבגילי אין ספיגת עצם כמו של מבוגרים אבל בכל זאת בגלל עקירה של שן טוחנת עליונה שהיו בה 4 שורשים וזיהום , האם בעקבות זאת המצב של ספיגת עצם גדולה יותר מאשר שן אחרת ? אבל האם יש סיכוי ששן אחת לא יותר מזה תגרום ספיגה גדולה ותאלץ אותי חוץ משתל גם לעשות השתלת עצם או אפילו הרמת סינוס בסבירות גדולה יותר והאם במקרה אצטרך עושים את זה היום במעמד ההשתלה או בניתוח אחר ?

05/05/2016 | 09:14 | מאת: ד"ר הילה קליין

גאיה שלום ספיגת עצם בעקבות זיהום איננה קשורה לגיל המטופל. שניים טוחנות עליונות ראשונות נמצאות בדכ בסמיכות לחלל הסינוס המקסילרי וברוב המקרים ישנו צורך בהרמת סינוסים במיוחד אם הייתה ספיגה מקדימה בעקבות דלקת. השיקול האם לבצע את ההשתלה ביחד עם הניתוח להרמת סינוסים הוא שיקול של הרופא המנתח. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות