עקירה כירורגית - שן בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

02/03/2016 | 10:40 | מאת: טל

שלום ד"ר, מדוע לעתים נדרש לבצע עקירה כירורגית של שן בינה כלואה בבית חולים ולא במרפאה? נאמר לי היום במרפאה כי אולי (רק לאחר הסיטי אפשר יהיה לדעת בוודאות) אצטרך לבצע את העקירה בביה"ח ואני מאד מוטרדת וחוששת. אודה לתשובתך.

06/03/2016 | 23:51 | מאת: ד"ר הילה קליין

טל שלום לעיתים שיני הבינה סמוכות מאד למבנים אנטומים חשובים כגון עצבים תחושתיים או הסינוס המקסילרי. במידה ומיומנות הרופא המטפל איננה מספקת על מנת להתמודד עם העקירה, או לחליפין במידה ובמרפאה אין ציוד נאות לעקירת שן מורכבת או במידה וייתכן כי העקירה דורשת הרדמה כללית, ישקול הרופא המטפל הפניה לעקירה במסגרת בית החולים. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות