אנדוסקופיה וביופסיה של בלוטת הרוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

03/01/2016 | 19:39 | מאת: לולה

שלום, לפני כחודש וחצי הופיעה אצלי בלוטה נפוחה בצוואר. הUS הראשון הראה כי מדובר בבלוטת רוק ואילו בהמשך הציג כי מדובר בגוש הסמוך לבלוטה בעל סמיכות דומה. בלחיצה עליו מופרש נוזל מוגלתי דרך הפה. בהתחלה היו כאבים בלעיסה, אשר חלפו עם הזמן. כירורג פה ולסת הפנה אותילביצוע שתי בדיקות במקביל:אנדוסקופיה ואולטרסאונד תחת FNA(לפי מיטב הבנתי מדובר בביופסיה). אני בחודש השמיני להריון המוגדר בסיכון בגלל קרישיות יתר. לפיכך, אני מעדיפה להימנע מבדיקות מיותרות. במידה והאנדוסקופיה תפתור את הבעיה, האם ניתן יהיה לוותר על הביופסיה? או שמא עדיף לבצע את שתי הבדיקות במקביל? התור לאנדוסקופיה בעוד כחודש? האם אין סיכון בהמתנה? מתנצלת על האורך. אודה לתשובתך.

10/01/2016 | 00:58 | מאת: ד"ר הילה קליין

לולה שלום FNA הינה דגימה של מחט מהאזור החשוד ולא ממש ביופסיה פתוחה ומטרתה לשלול הליך גידולי. במידה ואת נוטלת מדללי דם כמו קלקסן בגלל קרישיות יתר יש ליידע את הרופא המבצע טרם הבדיקה על מנת להפחית סיכונים לדימום, אך לא הייתי מבטלת את הבדיקה בשל כך. כיוון שאת מתארת הפרשה ממוגלתית מהבלוטה מירב הסיכויים שמדובר בתהליך חסימתי דלקתי של הבלוטה ולא בהליך גידולי. את המצב החריף של הדלקת ניתן לעיתים לפתור עי מתן טיפול אנטיביוטי והקפדה על שתיה מספקת של מים ואז את האנדוסוקפיה ניתן לדחות לאחר הלידה כתלות בשיפור והתגובה לטיפול האנטיביוטי. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות