עקירת שן קרובה לעצב

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

22/06/2014 | 11:18 | מאת: שרון

שלום רב, בעקבות רגישות בשן בלסת תחתונה (מס 37 אם איני טועה)שעברה טיפול שורש לפני שנה,בוצע צילום פנורמי שהראה זיהום בקצות השורשים. לדברי רופא השיניים, ככל הנראה הזיהום הוא בתעלה ויש חשש לפגיעה בעצב אם יהיה נסיון לעשות חידוש טיפול. שורש או עקירה. רופא השיניים ביקש ממני לעשות סי טי של השן באחד המכונים. שאלותיי הן: 1. האם סיטי הכרחי במקרה כזה? בשנה האחרונה עברתי כמה צילומי סיטי,וביניהם גם סיטי ריאות,אני מנסה מאוד להמנע מקרינה נוספת.. 2. אורתודנט העלה אופציה של הרמה אורתודנטית. האם ההרמה אכן תקטין את הסיכון לפגיעה בעצב? ההרמה אמורה לקחת כחצי שנה- האם אין חשש לנזק כלשהו בהמתנה ארוכה? 3. במידה ואבצע הרמה אורתודנטית, האם בסיום ההרמה בכל מקרה יהיה צורך בסיטי,או שניתן יהיה להסתפק בצילום רגיל ולחסוך את הקרינה? תודה!

13/07/2014 | 09:32 | מאת: ד"ר הילה קליין

שרון שלום לדעתי במידה וישנו תהליך במיסב השורש הסמוך לעצב וישנו סיכוי לפגיעה בעצב בשל חידוש טיפול שורש ייתכן ופשוט עדיף לעקור את השן שכן על אבדן של שן טוחנת ניתן להתגבר ע"י מיקום שתל וזהו מחיר פשוט יחסית לאפשרות של פגיעה עצבית ואבדן תחושה זמני או לצמיתות . בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות