חסימה בבלוטת הרוק לילדה בת 6.5

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

04/03/2014 | 21:02 | מאת: אילנה

ביתי בת 6.5 ולפני שבועיים גילינו נפיחות מתחת ללשון. רופא א.א.ג. אמר שכנראה מדובר בחסימה אבן/חול בבלוטה הרוק . אחרי ביקור אצל רופא בבית חולים דנה לילדים נאמר לנו שפותחה שיטה אנדוסקופית בבית חולים ברזילי באשקלון אך לא בטוח שלידים... ובכלל המקרה מוכר יותר בקרב מבוגרים... רציתי לדעת ולהגיע לרופא מומחה בתחום וכמובן לילדים. והאם בגיל זה הטיפול מתבצע בהרדמה כללית? אשמח לעזרה ולתשובה.. תודה

06/03/2014 | 13:29 | מאת: ד"ר הילה קליין

אילנה שלום ממחלות חסימתיות של בלוטת הרוק נפוצות יותר במבוגרים אך חסימות ונוכחות של אבנים בדרכי הרוק קיימות בשכיחות נמוכה יותר אצל ילדים. הטיפול המומלץ הוא אנדוסקופיה של הבלוטה בפרוצדורה זו בעצם מחדירים סיב אופטי עם מצלמה לפתחים הטבעיים של דרכי הרו החסומות ומטפלים בחסימה או מוציאים את האבן. ללא חתכים חיצוניים וללא צורך באשפוז. בגיל 6.5 אני מבצעת את האנדוסקופיה בסדציה עמוקה שזה "בשפת העם" טשטוש עמוק כמו שמבצעים קולונוסקופיה או גסטרוסקופיה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות