ברור

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

26/03/2019 | 02:17 | מאת: לירון

שלום דר', אני סובלת מיזה מספר שנים מיובש קיצוני כרוני בפה וגרון. ביצעתי בדיקת סיאלוגרפיה ויש חסימה של בלוטות הרוק. האם יכול להיות תוצאה של הדבקה בזיהומים נגיפיים / דלקתי? (קראתי מאמר שבו כתוב: זיהומים נגיפיים קשורים לעיתים קרובות עם פתולוגיה של בלוטת הרוק) בפה ולסת איזו בדיקה יש לבקש ספציפית לברור פתולוגיה זו? אשמח לתשובתך. תודה.

09/04/2019 | 13:16 | מאת: ד"ר הילה קליין

חסימה של בלוטת רוק אחת , בדכ לא גורמת לתסמינים של יובש בפה. בדכ כאשר ישנה חסימה הסימפטומים הם של נפיחות הבלוטה בזמן האוכל. כדאי להתייעץ עם כירורג/ית פה ולסת המומחים בעניין בלוטות הרוק. ייתכן וכאדאי לשקול אנדוסקופיה לפתיחת החסימה, במידה וישנה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות