"קליקים" במפרק הלסת בעת פתיחת הפה והגבלת תנועת פתיחה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

29/01/2019 | 14:55 | מאת: יובל

שלום ד"ר קליין, מזה כמה ימים שאני סובלת מקליקים\קנאקים בפתיחת הלסת וכן הגבלה בתנועה. יכולה לפתוח את הפה עד לגבול מסוים, ועל מנת "לשחרר" אותה ולפתוח פה רחב יותר, חייבת לעשות "קליק". אין לי כלל כאבים, אך יש לי מעין לחץ באזור הרקות. נבדקתי על ידי כירורגית פה ולסת, שאמרה לי רק לא לאמץ את הלסת (להימנע ממסטיקים, הישענות על הלסת וכו'). השאלה שלי האם זה מספיק? אין צורך לטפל על ידי פיזיותרפיה למשל? האם זה הפיך? הקליקים ייפסקו מתישהו? זה מאוד מפריע לי. תודה!

31/01/2019 | 13:38 | מאת: ד"ר הילה קליין

פזיותרפיה אכן עשויה לעזור. הקליק נובע מהתקה של הדיסק המפרקי ממקומו. במידה ופזיותרפיה והמנעות מהרגלים מזיקים לא עוזרת. יש לשלקול ארתרוסקופיה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות