לסתות לא נפתחות עזרה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/12/2018 | 21:24 | מאת: אלין

שבועיים וחצי הלסת שלי תפוסה.אין כאבים.פתיחת הפה מוגבלת ל25 ס"מ בלבד. כירורג פה ולסת המליץ על אדוויל 3 פעמים ליום משך שבוע .ואז לעשות צילום פנורמי אם לא ישתפר..ובנוסף לא לחשוש לפתוח את הפה ..אבל אני ממש מתקשה לעשות את זה אני שוקלת חוות דעת שניה לפני שאני לוקחת תרופה עם תופעות לוואי מסוכנות וכמו אדוויל במינון גבוה כאשר בכלל אין כאבים. האם יתכן הגבלה בפתיחת פה ללא כאבים בכלל אני מפחדת אולי זה גידול?בנוסף יש לי תופעה שמידי פעם עין קופצת האם זה קשור ללסת? אני ממש חוששת

06/12/2018 | 11:39 | מאת: ד"ר הילה קליין

ייתכן ומדובר בהתקשה של הדיסק המפרקי למקומו . כדאי לפנות למומחה/ית פה ולסת העוסקים במפרק הלסת . ייתכן ופזיותרפיה תעזור. כפי שציינת הגבלה חמורה בפתיחה עשויה להיות גם במצב של גידול. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

11/12/2018 | 20:53 | מאת: אלין

תודה על התשובה צילום פנורמי תקין . רופא Xאומר התקת הדיסק מהמקום ללא אפשרות חזרה רופא Y אומר בעיה ממקור שרירי פתיחת פה אקטיבית היא 25 מ"מ..במתיחה ניתן להגיע לפתיחה רחבה יותר מלווה בכאבים עזים יש כאב שריר לעיסה ראש אחורי ורקה ניתן לסגור חופשי את הפה בפתיחה יש הגבלה כי הלסת נעולה אני אובדת עצות משני אבחנות שונות של 2 רופאים. קיבלתי המלצה לפיזיותרפיה שאני לא רוצה להתחיל לפני שברור לי מה באמת האבחנה הנכונה. אודה לעצתך

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות