פיענוח MRI מפרקי הלסת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

30/09/2018 | 13:26 | מאת: משה

בן 20 בריא, בגיל 14 נפלתי על הלסת מגובה ומאז אני סובל מקליקים בלסת וחי עם זה, עד שהחלטתי לבדוק את העניין. הפנו אותי לMRI ולרופא מומחה TMJ בעוד כמה חודשים. אשמח להבין את הפיענוח, מפרק לסת ימין: נצפה נוזל תוך מפרקי בכמות קטנה. קורטקס ראש המנדיבולה וסיגנל לשד העצם שמורים. תנוחת פה סגור- נראית התקה קדמית של הדיסקית. תנוחת פה פתוח- טרנסלציה קונדילרית טובה. אין עדות לרדוקציה דיסקלית. מפרק לסת שמאל: תנוחת פה סגור- עמדה וסיגנל תקינים של הדיסקית. תנוחת פה פתוח- טרנסלציה קונדילרית טובה. עמדה דיסקלית תקינה. בסיכום: התקה דיסקלית קדמית ללא רדוקציה במפרק לסת ימין - ADDWOR-RT לפי הממצאים, ישנו צורך בהתערבות כירורגית? ולפני 3 חודשים בערך, בזמן שלפני הMRI הקליקים נעלמו כמעט לחלוטין, אני כבר לא חש הגבלה בפתיחת הפה והכי חשוב שאין כאבים. ממש נס. זה הגיוני שפתאום אחרי כל כך הרבה שנים הכול נעלם ? תודה רבה וחג שמח!

08/11/2018 | 10:13 | מאת: ד"ר הילה קליין

הסבר ה MRI שהיתה חבלה למפרק . על מנת שהמפרק ינוע ישנו דיסק סחוסי המאפשר תנועה . במקרה שלך הוא זז ממקומו והפריע לפתיחה תקינה של הפה. התקלות של המפרק בו גרמה לרעשים - קליקים. כן ישנו סיכוי שאם ביצעת פזיותרפיה וניסית להניע את הלסת הליגמנטים החזירו את הדיסק למקום . או שהמפרק " למד" לתפקד במצב החדש. ישנם המון מקרים בהם MRI מראה מצב פתולוגי של המפרק. שלא בהכרח מתבטא קלינית. הטיפול במפרק הלסת הגישה השמרנית לעומת הגישה הכירוגית הוא אחד הנושאים הכי שנויים במחלוקת במקצוע... בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות