יש לי TMD וזה ללא שיפור גם אחרי ויזותפיה המצב החמיר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

18/09/2018 | 08:17 | מאת: alhanab

יש לי TMD, בהתחלה הקליקים נשמעו משהו רגיל ולא שמתי לב, החמיר המצב וגרם לכאבים חזקים בפנים ובראש. רופא משפחה נתן לי תרופה לכאב רופא שיניים לא מצא שיש חריקת שיניים והפנה אותי לכירורגית ומשם לפיזותרפיה כי לא ידעתי להגיד מתי זה כואב לי. הפיזותרפיה לא עזרה לי להפחית ולהעלים את הקליק, המצב החמיר ככל שאני לועסת/אוכלת/פותחת פה יש קליק ולפעמים זה נשמע חזק עד כדי כך שגורם לכאבי ראש חזקים לאורך הפנים ( איזור אוזן ועיין ונמשך לפעמים יום לפעמים יותר). נסיתי לא לאכול דברים קשים ולא לפתוח את הפה עד הסוף, לשים לב שאני לא לוחצת. אבל בינתיים אם אני לועסת אבוקאדו/ בננה יש קליק. ושמתי לב פעמיים שהתחיל להיות לי חריקת שיניים כי הרגשתי. השאלה, מה הלאה? איך אפשר לאבחן את המצב עד הסוף ולמצוא פתרון שישפר? האם ויזותרפיה גרמה להחמרת מצב?

06/12/2018 | 11:48 | מאת: ד"ר הילה קליין

לעיתים היפולים השמרניים לא פותרים את הבעיה. אז יש לשקול טיפלים התערבותיים כמו ארתרוסקופיה של המפרק. האם נבדקת עי כירורג/ית פה ולסת העוסקים בנושא? בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

06/12/2018 | 13:35 | מאת: Alhanab

כן, נבדקתי על ידי כרורגית פה ולסת שעוסקים בנושא והופניתי דרכה לויזותרפיה. מה אתם מציעים לי לעשות? לפנות שוב לכרורגית ? או קודם לרופא שיניים ? אשמח להכוונה כדי לא להרגיש מטורטרת מרופא לרופא ומה אפשר לעשות על מנת להתאבחן בצורה טובה ? האם במצבים אלו צריך סד לילה?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות