נימול בלשון - דחוף

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/06/2017 | 11:18 | מאת: thc

שלום דוקטור בימים האחרונים אני מרגיש נימול חלש עד חלש מאוד בקצה הלשון. כבר חודשים שיש לי שן בינה עם עששת מלווה באפיזודות של כאבים, כולל בשבוע האחרון והיא צריכה להיעקר בחודש וחצי הקרובים. יש לציין כי הכאבים לא מאוד חזקים, קורים לעיתים, לא הייתה עד היום למיטב ידיעתי דלקת או נפיחות, פשוט כואב ומציק וצריך להיעקר. האם יכול להיות קשר בין הנימול החלש שאני מרגיש לבין שן הבינה הזו (שכן עובר שם עצב שמעצבב את הלשון)? האם זה בכלל הגיוני? מה את מציעה לעשות והאם המציב הפיך ובסדר? תודה רבה!

18/06/2017 | 07:37 | מאת: ד"ר הילה קליין

שן הבינה כשלעצמה איננה פוגעת בעצב הלשון. רק הניתוח להוצאתה עשוי לפגוע בעצב. ייתכן ואתה מודאג מהשלכות הניתוח ומרגיש עקצוץ בלשון. במידה וזה לא חולף מומלץ לפנות לבדיקה אצל מומחה/ה בכירורגית פה ולסת. גם עקירת שן בינה מומלץ לעשות אצל מומחה/ית. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות