תסמונת תעלת המרפק ומרפק גולף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

25/04/2016 | 10:18 | מאת: סיון

בוקר טוב ושלום רב, לפני כשנה אובחנתי כי אני סובלת מתסמונת תעלת המרפק ומרפק גולף ביד ימין. לאחר טיפולים שונים שלא צלחו (כגון: פיזיותרפיה,סדים ותומכים למרפק ולכף היד, זריקות סטרואידיות) הוחלט כי עליי לעבור ניתוח לשחרור העצב האולנרי במרפק הפנימי. תאריך הניתוח שנקבע לי הוא בתחילת חודש יולי (כשנה לאחר תחילת הופעת הכאב והתסמינים). בתקופה האחרונה התחלתי לסבול מאותם התסמינים גם ביד השמאלית. הייתה הקלה לתקופה מסויימת (כחודש) אך בשבועיים האחרונים הכאבים גוברים בשתי הידיים. באוקטובר הקרוב אני מתחילה ללמוד באוניברסיטה ואני חוששת מאד בעקבות הניתוח. איני יודעת באיזו שיטה ינתחו אותי (הסגורה או הפתוחה) אך לפי מה שהבנתי מהרופא שינתח אותי - הוא מתכנן להרים את העצב אל מעל השריר במרפק. מהו משך זמן ההחלמה? האם היד תספיק להחלים במלואה (או לפחות כמה שיותר) עד אוקטובר, האם אוכל לכתוב כראוי ולהפעילה כראוי? עוד הבנתי מהרופא המנתח הוא שהכאבים שיש לי לאורך היד לא בטוח ייעלמו, ייתכן בעקבות הפיברומיאלגיה שיש לי. האם כדאי לבצע את הניתוח לאור כל האמור מעלה? האם יש אלטרנטיבות נוספות? אודה לתשובתך. בברכה, סיון

01/05/2016 | 06:47 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

למיטב הבנתי, אנמר לך שהצב יועבר. ישנן לפחות 3 שיטות של העברה. השיקום לאחר הניתוח הינו בהתאם לטכניקה. הפני את השאלה לרופא המנתח. שחרור והעברת העצב אמור לפתור את בעיה הלחץ העצבי אך לא את שאר תלונותיך. בקשי הסבר מפורט יותר מהרפוא המנתח. בברכה ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד