כל בוקר בליטה עגולה בגב כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

18/08/2020 | 04:49 | מאת: שלומית

היי, לבעלי בן 40 התחילו כאבים ובעיקר מעת לעת נפיחויות באצבעות כף היד - כשנתיים כבר. ראומטולוג אחד הורה לו להתחיל לקחת מטוטרקסט וקבע שזו דלקת פרקים( אולי ניוונית) אבל הוא לא התחיל עדיין לקחת גם בגלל הקורונה. לפני כשבוע צצה לו בליטה בגב כף היד( נראה כמו גנגליון). אחרי יומיים ע"י הפעלת לחץ הביא לפיצוץ וספיגה שלה כך שלא נראית אך כל בוקר יש בליטה קטנה יותר שאותה הוא מפוצץ. הוא לוקח כבר כמה חודשים כל ערב כורכומין של ברא. איך ניתן להימנע מהישנות של גנגליון ולמעשה לטפל בו? האם יש משחה או תוסף מזון טבעי שיכול לטפל בה או שרק ארקוקסיה /אטופן? בינתיים רופא הפנה אותו לריפוי בעיסוק

18/08/2020 | 04:57 | מאת: שלומית

אגב יכול להיות שהופיעה לראשונה אחרי מאמץ מתון ואולי על רקע דלקת פרקים שעדיין לא מטופלת בתרופות אבל מאז שהופיעה לא חולפת לחלוטין.

שלומית שלום, תחילה יש לגשת למומחה לכירורגיה של היד על מנת לבדוק האם אכן מדובר בגנגליון. אם זו האבחנה, יש לדעת כי גנגליונים נוטים לחזור. סיכויי ההצלחה הטובים ביותר על מנת למנוע את הישנות התהליך היא בניתוח, אך עדיין יש 15% סיכוי חזרה (בניגוד לניקור הממצא או לחיצה בהם סיכויי החזרה גדולים יותר). בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד