פיענוח mri שורש כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

13/07/2020 | 00:12 | מאת: שני

שלום רב, עקב כאבים עזים, תחושת נימול חולשה ועיוות ביד נשלחתי לבצע בדיקת mri וזאת התשובה שנתנו לי אשמח להסבר קצר: בצד הרדיאלי של שורש כף היד באזור סטילואיד הרדיוס נראית מעט הסננה ברקמה הרכה ובלשד העצם. לא נראה עיבוי של הגידים במדור ראשון בצד פלקסורי. אין נוזל במעטפות הגידים. אשמח לדעת כי במידה וקיימת בעיה איך היא ניתנת לטיפול? לעזרתכם אודה, שני

שני שלום, הטיפול הרפואי נגזר מסיפור המטופל, בדיקתו ורק בסוף השלמת עם בדיקות עזר כגון MRI. לא מטפלים ב-MRI, אלא בבנאדם ! אינני יכול להתייחס לתוצאות ה-MRI ללא מידע על מה מפריע ? כמה זמן ? אלו טיפולים ניסית בעבר ? גיל ? מקצוע ? מחלות רקע וכו'... כמובן שגם הבדיקה חשובה להשלמת התמונה. בברכה, ד"ר יהודה

13/07/2020 | 07:36 | מאת: שני

היי, קיבלתי זריקות, ריפוי בעיסוק, כל כדור אפשרי, יש לי תת פעילות של הבלוטה אבל רק רציתי לדעת מה פירוש הפיענוח של מה שכתבתי: בצד הרדיאלי של שורש כף היד באזור סטילואיד הרדיוס נראית מעט הסננה ברקמה הרכה ובלשד העצם. לא נראה עיבוי של הגידים במדור ראשון בצד פלקסורי. אין נוזל במעטפות הגידים.

13/07/2020 | 07:39 | מאת: שני

אני ככה כבר קרוב לשנה וזה רק מחמיר לא משתפר. אני בגיל 37 והמקצוע שלי הוא מורה. אני הגעתי למצב של איבוד תחושה ביד יחד עם היחלשות חוזקת היד

.

זריקת סטרואידים יחד עם ריפוי בעיסוק וממצאי ה-MRI תומכים בדלקת, כנראה שבמקרה שלך מדובר בגידים שמיישרים את האגודל. הדבר מתבטא בכאב, אך לא בחולשה ובאבדן תחושה. ה-MRI לא מסביר תלונות אלו. אני מציע לך להיבדק אצל מומחה לכירורגיה של היד ולהשלים את הבירור

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד