כאב בכתף ותחושת עיקצוצים בכף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

14/03/2020 | 22:16 | מאת: סי

שלום בשלושת החודשים האחרונים יש לי כאבים ביד שמאל, בין הכתף למרפק, כואב לי כשאני עושה פעולות פשוטות, לפני שבוע הייתי אצל אורתופד ששלח אותי לרנטגן כתף ולצילום כתף מלא , עדיין לא ביצעתי את שתי הבדיקות. הרופא לא נתן כדורים ולא משחה. שאל אם יש לי תחושת נימול בכף היד ואמרתי שלא,כי לא ידעתי מה זה. בימים האחרונים כשהסבתי את תשומת ליבי לכף היד יש לי אכן תחושות עיצביות/זרמים/עיקצוצים בכף יד שמאל ולהבדיל ביד ימין ההתנהגות היא רגילה ואין את התחושות האלה, הרופא אמר שכנראה זו דלקת ניוונית. מה זה אומר? והאם עכשיו שאני שמה לב שכן יש לי תחושות בכף היד , האם האבחנה אחרת? מה זה יכול להיות?האם יש טיפול שיכול לעזור ולהעלים לתמיד את הכאב ביד שמאל ואת התחושות העיצביות/ זרמים/ עיקצוצים בכף היד השמאלית? האם עליי לעשות בדיקה נוספת לתחושות העיצביות/ זרמים/ עיקצוצים בכף היד? ולהבדק גם אצל כירורג יד? אני בת 45, בריאה.

סי שלום, "עקצוצים וזרמים" בכף היד מאפיינים לרוב פגיעה עצבית. כאבים סביב הכתף והזרוע עשויים להיות מבעיה בכתף עצמה (ולשם כך נועדו בדיקות הדימות) או הקרנה מהצואר. הנימולים שאת מתארת מתאימים יותר לבעיה שמקורה בצואר ולא מהכתף עצמה. בשלב זה הייתי ממשיך את הבירור כפי שהמליץ האורטופד. אם הבדיקות יהיו תקינות יש לבדוק גם את הצואר. בברכה, ד"ר יהודה

15/03/2020 | 12:20 | מאת: סי

אבל אין לי כאבים בגב או בצוואר

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד