קרע בגיד שיקול ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

09/09/2019 | 13:55 | מאת: נאדיה

עברתי תאונת עבודה שזה נשברה לי זכוכית באצבע וגרם לי לקרע מלא בגיד, באצבע מס' 4. למזלי אין לי יכולת לכופף רק את הסוף של האצבע ולא את כולה.שזה נקרא DIP לפי הבנת הרופא. השאלה שלי היא שהתחילו לי כאבים עמומים באצבע. כמו כן,אני עובדת בעבודה די פיזית וקשה לי לאמץ את היד וכן היא ממש מעט מכופפת והכאב מקרין לכל כף היג. לדעתו הכאבים יעלמו והתפקוד ישתפר. הכאבים כן מציקים בינתים ולא עברו. במשך כבר קרוב לחודשים. אני גם מדריכת חדר כושר, ודי קשה לי לתפקד ביד הזו בעיקר בעת הדגמה למטופלים שמצריכים כוח התנגדות ביד. הנני גם עושה שיעורים לבתי ספר ובמשחקי כדורסל בעיקר מגביל אותי בעיקר בחבטה של הכדור.. שאלתי היא מה אפשר לעשות לכאבים.. השתמשתי בקאטפלם ולא עזר כל כך. הרופא טוען שניתוח לשחזור גיד יגרום יותר נזק מאדר תועלת. בעיקרון הכי חשוב לי לדעת אם יהיה לי אפשרות לחזור לחיים פעילים.? והאם כדאי להתעקש על ניתוח למרות אחוזי הצלחה נמוכים

נאדיה שלום, שחזור של הגיד הינו למעשה שני ניתוחים ודורש לאחר מכן תקופת שיקום ממושכת, אך אם לא קיימת מגבלה תפקודית, לא בטוח שיש צורך בניתוח זה. החתך בגיד כשלעצמו אינו אמור לכאוב לאחר תקופת ההחלמה, אך יכול להסביר את מגבלת הכוח בקמיצת אגרוף. כאשר קיים כאב כרוני בנוסף, יש לבדוק האם לא קיימת פגיעה עצבית. לצורך זה ממליץ להחבדקת אצל מומחה לכירורגיה של היד

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד