כאבים ביד שמאל בעיקר בכף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

22/05/2019 | 00:28 | מאת: מירי

מזה כמה חודשים שיש לי כאבים ביד שמאל ( אני ימנית ועובדת במשרד) סוג של כאב בעצמות ובעיקר בכף היד והאצבעות , לפעמים קורה שהיד נתפסת/נרדמת ובעדינות בעיסויים אני משחררת אותה . הייתי אצל רופאת המשפחה ששלחה אותי לבדיקות דם לבדוק אם יש דלקת , הכל היה תקין למעט ויטמין D שלדבריה ברצפה , נמוך מאוד !! ונתנה לי לקחת 2 טיפות ביום של 1000 , כבר חודשיים לוקחת ולא מרגישה שיפור . שאלתי אותה אם ללכת לרופא אורטופד ולדבריה לא רואה צורך , לוקח לוויטמין חצי שנה להראות תוצאות . מה מומלץ לי לעשות ? האם לא מבזבזת זמן בהמתנה הזאת ? מה יכולה להיות הבעיה

מירי שלום, כאבים בשורש כף היד באנשים שעובדים בעבודה משרדית הינם נפוצים ועשויים לנבוע ממספר. לפי הסיפור שאת מתארת קשה לי להעריך לאיזה כיוון לפנות. מציע להיבדק ע"י מומחה לכירורגיה של היד. שילוב של אנמנזה מפורטת ובדיקה פיזיקלית של היד תניב את האבחנה או בדיקות העזר שיש לבצע על מנת לבסס אותה. לגבי ויטמין D - אנחנו יודעים כי חוסר בויטמינים שונים עלול ליצור תלונות על כאבים, אך ויטמין D אינו אחד מהם. הרופאה הציעה טיפול לאור ממצאי בדיקת הדם, אך אינני חושב כי שיפור ברמת הויטמין בגוף תפתור את תלונותיך. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד