חודש לאחר ניתוח קרפלי ביד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

07/03/2019 | 00:50 | מאת: לינדה

ד״ר שלום, בת 36 - בעברי ניתוח דיסקוטומי צווארי בגובה c5 c6 כיום - בלט דיסק בגובה c6 c7 עם לחץ קל על חוט השדרה, בעיקר מימין. לפני כחודש עברתי ניתוח לשחרור התעלה הקרפלית ביד ימין. כשבוע לאחר הניתוח, החל כאב לא מוכר שאני מתארת כ ״משהו מסתובב בתוך כף היד, באזור הניתוח ואז מאין משיכות״ - מיותר לציין שזה כמובן כואב שאין לתאר. הכאב הולך ומתגבר - כל שעות היממה, ואף מעיר משינה. כשהלכתי להוריד את התפרים, כשבועיים לאחר הניתוח, עדכנתי את המנתח שאמר שנישמע כי מדובר בפגיעה משמעותית בעצב והפנה בדחיפות לבדיקת EMG ובינתיים ביקש שאטול ליריקה. לצערי על אף הדחיפות, אין תור לבדיקה הנ״ל, גם כאשר ניסיתי בדרום (אני מהשרון) והליריקה עבדה מדהים בכדור הראשון, אבל אח״כ כבר בקושי חצי שעה הטבה והכאב חזר בעוצמות שאין לתאר. זה פשוט לא מרפה, זה בכל שעות היום והלילה. חזרתי למנתח שהיה דיי אבוד היות וחייב את תוצאת ה EMG - נתן גם אולטרסאונד ליד וכן העלה את מינון הליריקה. האולטרסאונד ניראה תקין (מה שמבלבל אותי יותר) ולהלן תוצאותיו - ״הודגם מצב לאחר שחרור רטינקולום הפלקסורי עם בצקת מינימלית ברקמות הרכות סמוך למאחז רדיאלי של הרטינקולום, אך ללא עדות התנזלות מאורגנת באותו מיקום. העצב המדיאני הודגם המשכי, אינו מעובה בשטח כ 0.06 ממ״ר (בשמאל 0.05 ממ״ר) בהדיות תקינה, ללא סימנים של היצרות או זרימת דם מוגברת בתוכו. הגידים המכופפים נצפו לא מעובים, בהדיות ומהלך תקינים״. מה עכשיו...?? אני באמת סובלת...כאב חזק מנשוא שלא מרפה לרגע ואין תור ל EMG הייתכן כי אולטרסאונד יהיה תקין גם במקרה של פגיעה עצבית? מה ניתן לעשות אם אין תור? יש בדיקה חלופית שיכולה לשפוך אור? מבחינת המנתח בדיקת ה EMG תגיד איפה בדיוק הפגיעה העצבית וכמה קשה, ולטעמו זה הולך לכיוון של ניתוח גדול יותר אך חייב ראשית את הבדיקה... משהו שאפשר לעשות בכדי להתקדם? מה זה יכול להיות?? אני סובלת ממש ואובדת עצות...תודה מראש ד״ר

לינדה שלום, המקרה שלך אכן מורכב. ניתוח לשחרור תעלה כפית הינו ניתוח עם אחוזי הצלחה גבוהים, אך אינם 100%. כמו כן, העובדה כי יש מקור ללחץ נוסף על העצב (בלטי הדיסק הצוארי), מאיטים את התאוששות העצב לאחר הניתוח. גם בדיקות העזר של אולטראסאונד ו-EMG לא תמיד מדויקות ב-100% ולכן להערכתי אם יש התגברות הכאב לאחר הניתוח כמו שאת מתארת, אזי תצטרכי ניתוח נוסף לסריקה של העצב באופן מורחב יותר. בכל מקרה, כדאי להיכנס לניתוח עם כמה שיותר ידע ולכן ממליץ לשמוע למנתח ולבצע את ה-EMG. בהנחה שהאולטראסאונד מדויק ואכן העצב המשכי, יתכנו שתי אפשרויות שיכולות להסביר את התלונות שלך: 1. לא בוצע שחרור מלא של התעלה 2. ישנו שטף דם/בצקת באיזור הניתוח שלוחצת על העצב. הפיתרון לשניהם הוא ניתוח נוסף לסריקת העצב. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד