החלמה לאחר ניתוח עצב דיגיטאלי באצבע 2

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

03/04/2018 | 01:49 | מאת: יהונתן

שלום, בחודש ינואר נחתכתי ביד וכתוצאה מכך נחתך לי חלק מהעצב הדיגיטאלי באצבע 2. כמה ימים לאחר מכן נותחתי והעצב נתפר ("נתפרו מספר פסיקלס" לפי מכתב השחרור). מאז התפירה עברו 10 שבועות. בפגישה האחרונה עם הרופא לא לגמרי הבנתי - האם ניתן לחזור לפעילות מלאה לחלוטין ביד בשלב זה? אני מתכוון כמובן לנשיאת משקלים כבדים (בין השאר אימוני כוח, אבל גם "סתם" לסחוב רהיטים וכו'), פעילויות גופניות כמו קיר טיפוס ושאר פעילויות שמעמיסות על האצבע. אם לא ניתן - החל מאיזה שלב אפשר לחזור לפעילות מלאה?

03/04/2018 | 04:52 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

באופן עקרוני - אם העצב לא נתפר במתח - אין מגבלה בהפעלה. התאוששות עצב וחזרת תחושה חלקית - לאחר מספר חודשים/שנה בכל מקרה התיעץ עם הרופא המנתח. בברכה ד"ר פעילן

03/04/2018 | 11:29 | מאת: יהונתן

מה המשמעות של "נתפר במתח"? היו אומרים לי בפירוש אם זה היה המצב? ואין מגבלה בכלל? כלומר - גם במשקלים כבדים (מאוד)? תודה!

08/04/2018 | 13:28 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

שאל את הרופא המנמנתח האם העצב נתפר במתח או לא. בברכה ד"ר פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד