כאבים בברך ימין -שחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

20/04/2005 | 14:43 | מאת: שמואל כ"ץ

אני בן 60 ולפני שנים אובחנה אצלי שחיקת סחוס בצלומים ובבדיקת אורטופדים. בשנה האחרונה קבלתי ART50 ,ושלוש זריקות של ארטרז שלא הואילו.וכיום אני משתמש בתוספי מזון,מבצע התעמלות מים ולפעמים שהכאבים חזקים בוולטרן 100 מ"ג,למרות הכל קיים קושי בהליכה ממושכת,שאלותי הם: 1. האם בידך המלצות נוספות לשפור איכות החיים ? 2. הרופאים נמנעים להזריק לברך קורטיזון, ומאידך שמעתי מידידים כי זה אכן עזר להם בצורה ניכרת ,מה דעתך ? 3. באיזה שלב מבצעים החלפת מפרק בברך,ואיזה סמכות רפואית קובעת כי יש צורך בכך? תודה מראש על ההתיחסות

20/04/2005 | 19:01 | מאת:

לשמואל חג שמח 1. האם בידך המלצות נוספות לשפור איכות החיים ? פחות או יותר מיצית את אפשרויות הטיפול השמרני 2. הרופאים נמנעים להזריק לברך קורטיזון, ומאידך שמעתי מידידים כי זה אכן עזר להם בצורה ניכרת ,מה דעתך ? הזרקת סטרואידים לברך יכולה לעזור אך קיים סיכון בחולי סכרת ויתר לחץ דם עקב תופעות לואי פוטנציאליות, וכן קיים סיכוי קטן לזהום. הסכוי זעיר אך קיים. 3. באיזה שלב מבצעים החלפת מפרק בברך,ואיזה סמכות רפואית קובעת כי יש צורך בכך? כאשר הכאב והירידה באיכות חיים היא כזאת שאי אפשר להמשיך ולחיות בדרך זו קיימת האופציה הניתוחית. המטופל הנו היחידי הקובע אם הגיע זמן לטפול ניתוחי. בברכה ד"ר גרינטל