דיספלזיה דו צדדית מולדת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

22/03/2005 | 13:20 | מאת: אלי

שלום אני בן 48 וסובל מדיספלזיה דו צדדית מולדת של פרקי הירכיים. בגיל 20 עברתי ניתוח "קיארי" בצד ימין והיום אני סובל מכאבים חזקים בצד ימין וכאבים ןמוגבלויות פחות קשים בצד שמאל. אני נתקל במספר ביטויים הקשורים למצבי ומבקש לדעת את ההבדלים ביניהם: 1. דיספלזיה דו צדדית 2. תת נקע של פרקי הירכיים 3. cdh 4. ddh 5. bilat.displasia of hips מה ההבדלים ביניהם (אם יש) ומה דרגות החומרה ביניהם (אם יש) בתודה מראש

29/03/2005 | 18:52 | מאת:

לאלי שלום אנסה לענות בצורה בהירה: 1. דיספלזיה דו צדדית: חוסרהתפתחות מספקת של פרקי הירכיים בשני הצדדים. (באנגלית bilat.displasia of hips) 2. תת נקע של פרקי הירכיים: כאשר ראש עצם הירך אינו במקומו אך לא נקע בצורה מלאה, 'חצי דרך בחוץ' הביטויים cdh. ddh מעשית הנם כינויים לאותם פרקי ירכיים שהיו נקועים מלידה או התפתחותם היתה פגומה מלידה. אלו הנם ביטוים שונים מאספקטים שונים על אותה בעיה. בברכה ד"ר גרינטל 5.