ליפיטור מול סימבסטטין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

24/09/2008 | 14:48 | מאת: יוליה

אבא שלי נשא הפטיטיס בי, תפקודי כבד תקינים. הוא צריך לקבל סטטין בעקבות צנתור שהראה 2 vessel desease LAD >90% ostial Diagonal >90% Ostial normal Lv systolic function בעקבות צנתור בוצע ניתוח מעקפים, הומלץ על ליפיטור 40. כרגע בהמלצת פנימאי בכיר הוריד ליפיטור ל-20 מ"ג ומאוזן כך: HDL 67 LDL 53 tot cholesterol 144.7 האם הוא צריך להמשיך עם ליפיטור 20 או לחזור ל-40? ועוד שאלה: האם בגלל שהוא נשא להפטיטיס רצוי שימשיך עם ליפיטור ולא סימבסטטין (שיותר זול משמעותית) ? הבנתי שליפיטור יותר פוטנטי ולכן 20 ליפיטור שווה ערך ל-40 סימבסטטין ולכן סבירות לת"ל (סבירות להפעלת אנזימי כבד שיכולה לעורר הפטיטיס "רדום" יותר קטנה? אודה מאד על סדר בבלאגן.

03/10/2008 | 22:38 | מאת:

האיזון שלו מצויין תחת הטיפול הקיים ובאם אין תופעות לוואי (אנזימי כבד\שריר) הייתי ממשיך ללא שנוי תודה