אקו לב -פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

28/07/2008 | 08:48 | מאת: יעקב

אני פונה אליך בשנית ,כי אני מודאג ולחוץ בגלל מילים מלחיצות שאמר לי אתמול קרדיולוג בביקור בעקבות בדיקת אקו שעשיתי -אדם צעיר וממדינות חבר העמים שעשה עלי רושם די מתלמד...ואני אנסה לשאול השאלות אותך ,פרופ' פוקס: שאלתי אם אמרו לי בהיותי בן 18 בצבא שיש לי איוושה ,וגם היום נאמר לי שכניראה שזאת אותה איוושה,ועד היום במשך 30 שנה מאוחר יותר אני ממשיך ללכת 20 ק"מ כל יום ללא כל הפרעה,או כאב,ובטח לא "איבוד הכרה" או" אפילו מוות" בהגיעי לדופק גבוה של ריצה 150 דופק, מדוע כעט בבדיקות של אותה אישה מבוגרת אשר מסתכלת בבדיקה קודמת במחשב,ורואה כביכול עליה במפל מתחים במאמץ מ-100 ל-170 אשר אולי יכולה להיות לא מדוייקת ולהטעות אותי ואת כולם ???? האם המצב באמת כה גרוע????האם אני צריך להפסיק לעשות כושר שזה כבר 30 שנה בעורקי ללא הפרעות ???האם אני באמת צריך לבדוק כל הזמן דופק ולא לעבור 120-או 130 או יותר??????? לכן,הוא נאלץ לאחר שאלות שלי,לשלוח אותי לבדיקת אקו לב במאמץ בבלינסון, אגב,מעניין אותי עם עובי השריר בין החדרים שלפי הבדיקה הוא 17 -יכול להתעבות בעקבות הפעילות ?? אני מודה מאד מאד מאד על סבלנותך לשאלות שלי ומעריך זאת מאד !!!!!!!! אני מוסיף שוב את 2 הבדיקות מלפני שנה וכעט. תודה.......תודה .........רבה !!!! אני מצרף בתחילה תוצאות של היום ,ולאחר מכן את תוצאות שנה קודמת להשוואה-הייתי מאד רוצה לדעת מה בעצם חומרת מצבי,האם אני עומד לפני איזה טראומה??האם אני יכול להמשיך בספורט כבשיגרה- הליכון ומכשירים מידי יום כשעתיים וחצי ?? האם אני בעצם מוגבל במשהו?? מצב לחץ הדם במנוחה 110/70 דופק 60 ,לא כואב לי כלום במאמץ,פרט להרגשת פעימה נוספת מידי פעם. והרי תוצאות מהיום: אאורטה עולה:28 ממ , שור אאורטה 29 ממ,פרוזדור שמאלי-34 ממ ,רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולי 23 ובזמן דיאסטולי 46 , עובי מחיצה הבין חדרתית 11 , בבסיס הלב 17, עובי דופן אחורית 11ממ המסתם המיטרלי -תנועת SUM המסתם האאורטלי עלים מעובים,מסתם פולמונרי-מפל 23/11 ממכ,לסיכום:בדיקת אקו דופלר-חדר שמלי בגודל תקין,התכווצו טובה,היפרטרופיה אסימטרית של הספטום,עליה שמאלית בגודל תקין,מסתם מיטרלי -נראתה תנועת SUM עם חסימה של אפיק המוצא של החדר,מסתם אאורטלי תקין אנטומית,חללים ימניים תקינים,IVC תקינה ,,,,דופלר:MILD PULMONIC STENOSIS , MILD MODERATE MITRAL REGURGITATION המנוחה נמדד מפל אארוטלי של 14 ממכ המתגבר בוולסבה ל -170 ממכ. IHSS בדיקה לפני שנה: עשיתי בדיקות :אקו לב:והתוצאה כדלקמן: אארוטה עולה 29 שורש אאורטה 31 פרוזדור שמאלי 35 רוחב חדר שמאלי 35 רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולי 23 בזמן דיאסטולי 48 עובי מחיצה בן חדרים בבסיס הלב 15 באמצע 11 עובי דופן אחורי 11 המסתם האאורטלי 17 מסתם פולמונרי 26/12 אקו דופלר חדר שמאלי תקין התכווצות טובה ,היפטרופיה אסימטרית של הספטום ,מיסתם מיטרלי נראתה תנועת SUM עם חסימה של אפיק המוצא של החדר , מסתם אאורטלי תקין אנטומית ,חללים עמיים תקינים , IVC תקינה דופלר במנוחה מפל תת אאורטלי 18 המתגבר בוולסבה ל 100 , MILD MITRAL REGURGITATION ' MILD PULMONIC STENOSIS בהולטר היה תוצאה תקינה . בארגומטריה ,תוצאה תקינה. אני נוסע בעוד שבוע לחו"ל והמיחושים (אולי ממתח????) מפחידים אותי. מה דעתכם המלומדת ,כמה שאפשר מבלי להבדק כמובן תודה רבה מראש

04/08/2008 | 17:17 | מאת:

הממצאים מלמדים על קיום בעיה בשריר הלב הנקראת HOCM. הבעייה היא התעבות פתולוגית של שריר הלב הגורמת להצרות דינמית במוצא החדר השמאלי. במילים פשוטות, בזמן מאמץ או וללסווה נוצר מפל גבוה בעוד במנוחה אין מפל גבוה.מבנה השריר במחלה זו אינו תקין קיום בעייה זו מצריך: 1 בדיקת הולטר של הלב לשלול הפרעות קצב 2. המנעות ממאמצים משמעותיים ובעיקר כאילו הגורמים לעליית דופק מהירה (ספרינטים, משחקי כדור) וכן הרמת משקולות (שבהן יש אפקט וולסלווה) 3. המנעות מהתיבשות 4. ניתן להמשיך ללכת אבל לא הליכה שמעלה מאוד את הדופק 5. יש מקום לטיפול תרופתי בתרופות מסוג חוסמי בטא 6. יש להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל לגבי בדיקת אקו לבני משפחה דרגה ראשונה תודה