צנטור?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

07/07/2008 | 17:49 | מאת: שני

שלום אבקש תשובה האם יש צורך לדעתך בצינטור והאם יש צורך למהר?. תודה אתן לך רקע אני חולת סכרת עם משאבה ברקע אב עם 2 ארעי לב בגיל צעיר. נגשתי לקרדיולוג להתיעץ כיון שהרגשתי תעוקה בלב לאחר נפילת סוכר (היפו) וכאשר עליתי במדרגות לפעמים גם במנוחה. נתגלה לי בצקת ברגליים+ והומלץ על בדיקת אקו ומאמץ בדיקת מאמץ הסתימה לאחר 3 דקות בתעוקה בין 2 הבדיקות ניתן לי טיפול תרופתי לניסוי ikacor 40*3 למשך שבוע ושבוע נוסף kapress 240 כיון שלא הצלחתי במאמץ נשלחתי למיפוי לב דיפירמול התשובה שנתקבלה:סבירות גבוה לאיסכמיה אפיקלית אזור(distal lad lvef 63) noraml systolic lv function . כשנתקבלה התשובה הקרדיולוג כתב מכתב לרופא המשפחה עם המלצה להמשיך טיפול ואם החולה מאוד סובלת ניתן לשקול צינתור. לכן הפנתי את שאלתי בתחילה כיצד אני אמורה לדעת מה להחליט??. אודה לך לתשובתך מראש בתודה שני

15/07/2008 | 00:39 | מאת:

ההחלטה צריכה להעשות לאחר שקלול של תחושותייך, הסיכון בו את נמצאת וממצאי המפוי. את נמצאת בסיכון גבוה למחלת לב כלילית ולכן, למרות שהמפוי, כפי שאת מתארת, אינו מצביע על ממצאים בסיכון גבוה יש מקום לשקול צינתור. חשוב לדעת לגבי תפקוד כליות, כלל ממצאי הקו ותפקודך היומיומי הערכה כזאת צריכה להעשות באופן אינדיבידאלי מול קרדיולוג תודה