עזרה בבקשה@

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

27/01/2008 | 19:31 | מאת: אליונה

שלום רב אימו של בעלי אושפזה בביה"ח בשל קוצר נשימה. לפי סיכום רפואי: אק"ג -סינוס 101 ללא סימני אסכמיה צילום חזה-לא טוב טכנית,בוצע בשכיבה,לא מספיק חדור.ללא תסנין תפליט או גודש מעבדה-חמצת נשימתית חריפה,טרופונין 0.05 ddimer=700 wbc =18k עם מבדלת תקינה בת 65 עם מס' גורמי סיכון למחלת לב איסכמית-סוכרת,דיסליפידמיה,יתר ל.ד לא מאוזן צנתור מ-98 לא הדגים מחלה כלילית משמעותית בקבלתה ל.ד 190/90 סטורציה 81% באויר חדר.דופק 91 חום 36.1 באקג סינוס טכיקרדיה צניחות st מינימאליות v1-v6 צילום חזה-גודש ריאתי,צל הלב מוגדל,esr-70 בגזים חמצת נשימתית עם אגירת co2 עד 56 לויקוציטיס בולט k18 לאחר טיפול ראשוני במיון ע"י cpap fusid מצבה השתפר הוחל טיפול מקסימאלי כולל clexane plavix תחת טיפול כאבים וקשיי נשימה חלפו באקג במנוחה קצב סינוס 58 לדקה גלי t התנרמלו במסגרת בירור בוצע אקו לב normal left ventricular systolic function elevated lv filling pressure mils mr/lvh/mild ar/calcifoed arotic valve.mild tr mild pulmonary htn per echo צונתרה -הודגמו anatomical normal coronary artery disease מהלך של צנתור ולאחר מזה ללא סיבוכים לא ניתן לשלול vasopasm ביום השחרור נשלחו קולגנוגרמה,סרולוגיה למיקופלזמה(במחשבה של myocarditis,pericarditis האם תוכל להסביר לי מה היתה הסיבה לקוצר הנשימה? האם מדובר בבצקת ריאות/התקף לב? מחלה של שריר הלב? מה להערכתך יש לבצע בשלב זה?? יש לציין בצילום חזה(עד 2 מבטים) - סימני גודש ריאתי בד' עזר: דימות - צל הלב מוגדל לשמאל במידה ניכרת מעלה את תוצאות בד' דם החריגות: גלוקוז-218 pco2 50.5 o2 saturation 92.2 actual base excbss -6.2 standard bicarbonate 19.3 ddimer 617 aptt sec 15.7 hct 36.8 mch 26.7 wbc 18.10 neut.abs 9.4 lymp.abs 7 mono.abs 1.3 **תודה רבה על כל הבהרה והסבר.

29/01/2008 | 16:58 | מאת:

קשה מאוד לעשות אבחנה רק על פי תיאור הבדיקות הבדיקות שוללות אירוע לבבי או פגיעה בשריר הלב. בנשים יש סנדרום הנקרא Takatsubo שהוא הרחבה חולפת של שריר הלב עם ירידה (חולפת) בתפקוד, היכולה לחכות אירוע לב.