בצקת ברגליים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

10/11/2007 | 17:01 | מאת: יוסי

ד"ר פוקס שלום, אני בן 59, עברתי לפני כ 3 חודשים אוטם ושמו לי סטנט. לפני כ 3 שבועות חזרתי מארה"ב עם בצקות ברגליים. עשיתי דופלר ורידים והכל בסדר. הרופא אמר שזה כנראה מהטיסה ונתן לי 2 פוסיד במשך שבוע. הבצקות קצת ירדו אבל לא לגמרי.הרופא אמר שזה יתפזר עם הזמן ולא לקחת יותר את הפוסיד. הכדורים הקבועים שאני לוקח הם: פלויקס, קרטיה, דרלין, וליפיטור 20 שעכשיו הוחלף ל סימוביל 20+ איזיטרול 10. שאלתי אליך: מדוע לא לקחת עוד פוסיד? האם הבצקות באמת יתפזרו לבד עם הזמן?

11/11/2007 | 20:25 | מאת:

צריך להעריך האם באמת הסיבה היא הטיסה או שיש גורמים נוספים כמו ירידה בתפקוד הלב, בעיות בניקוז ורידי. הטיפול בפוסיד אינו מטפל בגורם ואם הסיבה היא באמת הטיסה הרי הנ"ל יחלוף. במידה ולא חלף יש צורך לבצע הערכה. במידה ואתה ךוקח תרופות כגון נורבסק (אמלו) הן יכולות גם כן לגרום לבצקת תודה