אפטוגלובולין נמוך לאחר החלפת מסתם אורטלי למכאני

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

12/08/2007 | 18:02 | מאת: צילה

שלום רב ד"ר פוקס, שמי צילה בת 58, לפני 5 חודשים עברתי החלפת מסתם אורטלי למכאני ומאז אני חלשה מאוד. נוטלת קומדין כל יום ושומרת על INR בין 2-3. ההמוגלובין שלי נע בין סביבות 11.3-11.8 הפריטין נמוך מאוד 11 ולאחרונה עשיתי בדיקת דם ונתגלה שהאפטוגלובולין יצא 7.3> שהנורמה היא בין 30-200. אני נוטלת כל יום כדור ג'נטל ירון (25 מ"ג ברזל).סובלת בנוסף מעצירות מטופלת ביובסלקס ובבירור גסטרו לפני הניתוח נכרת פוליפ שפיר גדול וגסטרוסקופיה תקינה. לפני הניתוח המוגלובין בלי נטילת כדור ברזל היה 12.5. שאלתי היא האם ערך האפטוגלובולין הנמוך נגרם כתוצאה מהחלפת המסתם?מה אומר ממצא זה? מה עלי לעשות? כיצד ניתן לשפר את המצב? ולאיזה מומחה כדי לראות? קרדיולוג? המטולוג? תודה רבה. צילה

22/08/2007 | 00:00 | מאת:

הפטוגלבין נמוך יכול למד על המוליזה - הרס כדוריות אדומות. יש לבצע בדיקות דם נוספות כדי לאשר אבחנה זאת וכן לבצע אקו לב (וקרוב לוודאי גם אקו דרך הוושט) להערכת תפקוד המסתם לראות שאין גורם מכאני, כגון דליפה סביב המסתם, לפגיעה בכדוריות הדם האדומות תודה