שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

28/03/2007 | 20:38 | מאת: רחמים

שלום, אני אחרי ארוע לב קשה.לאחר שהשתחררתי מטיפול נמרץ יכולתי ללכת ברגל בסדר. לאחר מכן סבלתי מדלקת ראות, לקחתי 3 שבועות אנטיביוטיקה זינט, ולאחר מכן הופיעו לי כאבים בקיבה ובבטן מלווים בבחילות. עברתי אנדוסקופיה ונמצא שיש לי דלקת בקיבה. הבעיה שלי היא שכאשר אני הולך ברגל מופיע לי כאב בטן חזק שלא נותן לי להמשיך וללכת. אני חייב לעצור כדי להרגע. כאשר אני עוצר הכאב חולף. האם הכאב הוא כתוצאה מהדלקת בקיבה או השלכה של בעיות הלב? אודה על תשובתכם . אני לוקח כדורים ללב וכן כדורים משתנים כמו פוסיד וזרוקסולין. תודה מראש.

04/04/2007 | 22:07 | מאת: אסתר

אימי מטופלת דיאליזה . הגיעה למיון לאחר ש... ב09:00 היה לה דופק 80 , לאחר כשעתיים הדופק ירד ל 20-30 בלבד . במיון היא חוברה לקוצב חיצוני והועברה לטיפול דיאליזה למרות שרק למחרת היא היתה אמורה לבצע טיפול דיאליזה .( הקוצב נותק במהלך הדיאליזה ). בתוך שעתיים שהיא היתה בטיפול הדיאליזה ,וארבע שעות נוספות של המתנה ,הידרדר מצבה מאד. שאלותיי : 1. האם יש קשר בין הפרעות קצב לעלייה מהירה במספר כדוריות הדם הלבנות ? 2. האם נכון היה להעביר את אימי לדיאליזה ולא לטפל בהפרעות הקצב ? 3. האם סיכויי ההישרדות של אדם שמגיע למיון עם דופק נמוך 20-30 , הם 5 אחוז בלבד ? תודה מראש

04/04/2007 | 23:30 | מאת:

כאב בבטן עליונה בזמן מאמץ יכול לנבוע מהצרויות בעורקי הלב. כדאי לשלול זאת בהקדם ע"י מפוי לב או אקו במאמץ תודה