בירור ופענוח תוצאות בדיקות דם ושתן

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

12/04/2017 | 19:07 | מאת: בן משה

שלום ד"ר. אני בן 48. עודף שומן (BMI 29.5), מעשן כבד, לא עושה פעילות גופנית, סובל כעשר שנים מדיכאון המטופל בכדורים שונים. תלונתי היתה ירידה בחשק המיני ומדי פעם רחוקה סוג של גמגומים במתן שתן, לא דרסטיים (ובוודאי שאינני קם באמצע הלילה למתן שתן וכדומה) להלן תוצאות הבדיקות שערכתי: SHBG 52 (בתחום הנורמה אמנם, אך גבוה) FSH 9.1 LH 5.9 TESTOSTERONE- TOTAL 10. 4 (שוב, בתחום הנורמה אך נמוך מאוד). TSH 2.04 PROLACTIN 89.6 FREE ANDROGEN INDEX 19.85 PSA 0.34 PTH 106.7 בדיקות שתן כללי יצאו תקינות נורמל/נגטיב. פרט ל: 20 מ"ג PROTEIN- U STRIP שזה די גבולי אם הבנתי נכון 1.020 SPECIFIC GRAV-U STRI רמת ה PH- U STRIP היא 5.5 1. האם לאור החריגה למטה של FREE ANDROGEN INDEX ורמות נמוכות של טסטוסטרון ראוי להתחיל לטפל בתוספת טסטוסטרון? 2. האם זה עלול להגביר את הדכאון? 3. להגדיל את הערמונית? 4. האם הפחתת עישון ופעילות ספורט יגבירו גם הם את הטסטוסטרון? תודה וסליחה על האריכות.

אתה צריך להתחיל עם אורחות חיים - לעבוד על ירידה במשקל, הפסקת עישון והתחלה של פעילות גופנית. עדיף על חיפוש פתרונות קסם בפורומים רפואיים. ולשאלותיך: 1. לא. לעיתים עודף משקל נותן תוצאה מוטית כלפי מטה. 2. לא 3. כן 4. כן - קרוב לוודאי

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים