ארטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

25/12/2003 | 19:56 | מאת: רונן

ד"ר נכבד. לאחר 5 שנים של כאבים והגבלת תנועה בברך שמאל הוחלט ע"י רופא אורטופד מנתח בתל-השומר לבצע ניתוח לאחר הבחנה של הבעיה.(חשש לגידים קרועים). בוצע ארטרוסקופיה לפני חודשיים והוצא גוף חופשי לטרלי ללא פגיעה בגידים או רצועות. לאחר כשלושה שבועות מהניתוח ותחילת טיפול פיזיוטרפי אינטנסיבי היתה החמרה ברגל התנפחות הרגל היווצרות נוזלים הגבלת תנועה לחלוטין וכאבים חזקים. לאחר בדיקת רופא אורטופד הוחלט אישפוז חשש לזיהום,בוצע ניקור להוצאת הנוזלים שנשלח לתרבית. עם חשד ל - DVT לא נימצא זיהום בברך ולכן בוצע דופלקס ורידי הגפיים התחתונות שגילה טרומבוס וחסימה חלקית בוריד הספנה עד לכניסתו לוריד הפמורלי המשותף,בייעוץ כירורג כלי דם אובחן טרומבופלביטיס של וריד ספנה מגנה של רגל שמאל וחל טיפול בקומדין 5 מ"ג לפי INR פעמיים בשבוע. עים כל זה אין הטבה בברך עדיין קיימת הגבלה בתנועה וקיימים קנקים בזמן הליכה שגורמים לכאב חד בברך. לאור כל האמור האים יש דרך לפיתרון הבעייה ואים כן הכיצד. בתודה מראש רונן.

08/01/2004 | 17:10 | מאת: ד"ר זאב אשכול

מקור ה"קנקים" והכאב, מעבר לגוף חופשי, עלול לנבוע מבעייה בניתוב הפיקה בשקע של קדמת הירך הרחיקנית מסיבות שונות, מקרעי סהרונים (מניסקוסים), משחיקת סחוסים ברמות שונות, מקפיצת גידים ע"פ הברך (SNAPPING) ועוד. לאחר חדירה לברך דוגמת ניתוח ארתרוסקופי עלולה הברך להגיב בדלקת שאינה בהכרח זיהומי. תוארו גם זיהומים לאחר ארתרוסקופיה. לארתרוסקופיה מיוחס ערך אבחנתי רב כשהיא מבוצעת ביידים אמונות ומנוסות. בכל מקרה, קיימות אפשרויות רבות אחרות כגון שגשוג סינוביאלי (הריקמה יוצרת את נוזל המיפרק), תהליכים ראשוניים או משניים בעצמות, בסחוס או ביתר הרקמות הרכות המקומיות. המשך הברור והטיפול האורתופדי.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול