ניתוח מעיים לבת 80-התייעצות דחופה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/10/2004 | 15:45 | מאת: חיה

שלום, אימי בת 80 עברה כריתה של כיס מרה לפני כחמישים שנה, לפני כחמש שנים היתה מפתחת צהבת חסימתית עם חום גבוה והוחלט לנתח אותה ניתוח מעקפים לכיס מרה. ההחלמה היתה קשה, די מהר אחרי הנתוח נוצר שבר באזור הנתוח והיא נותחה שוב. היה קצת שקט מבחינת כאבים למרות שהיא סובלת מעצירות כרונית ומטופלת בשמן אבילק . כמו כן היא מקבלת לוסק . התגלתה אצלה סכרת לפני כשלושה חודשים והיא מקבלת כדור אחד של גלוקופג. ספירת הדם שלה נמוכה מאד המוגלובין 8 ובאשפוז האחרון קבלה 2 מנות דם. לפני כחודשיים נתקפה כאבים עזים בבטן ולקחתי אותה לבית החולים בצלום התגלו הדבקויות וחסימות מעיים היא גם קבלה זהום דם והיה צורך להכניס אותה לחדר ניתוח כדי להכניס צינורית לכליה כדי לנקז את המוגלה שהצטברה בה. בבדיקת ס.ט. התברר שיש אבן בכליה וצריך להוציא אותה, ביום שישי היא שוחררה מבית החולים והרופאים טוענים שאין מה לשהות בבית החולים אם היא לא מסכימה לנתוח שאף אחד לא מבטיח שיפתור לה את ההדבקויות מכיון שאחרי נתוח נוצרות הדבקויות חדשות. הנתוח אמור להיות נתוח גדול של פתיחת בטן היא צריכה גם לעבור הוצאת אבן מהכיליה. המצב שלה ירוד היא פוחדת לאכול כדי שלא יהיה לה כאב בטן ולכך נוספות גם הגבלות אכילה של הסכרת. כמו כן היא ירדה כ- 10 ק"ג במשקל בכמה חודשים האחרונים. אם כתוצאה מהתרופות הקיבה שלה רכה והיא משלשלת, היא לא שולטת על הסוגרים ומאבדת את המטען בדרך. ממליצים בבית החולים לעשות קולונוסקופיה וניתוח מעיים. מה דעתך? האם ניתוח יפתור את הבעייה? מצד שני גם כך לא ניתן להמשיך שכן כל יומיים יש צורך לאשפז אותה בשל חסימת מעיים וכאבים חזקים בבטן. האם ניתן להקל על הבעייה בדרך אחרת חוץ מניתוח (האם יש תרופה שתמנע את העצירות?) תודה מראש חיה

23/10/2004 | 17:08 | מאת: ד"ר אייל גל

המקרה מסובך מכדי שאוכל לתת לך עיצה דרך הפורום, יש לזכור שחסימת מעי, שינוי ביציאות ואנמיה בחולה מבוגרת יכולים להעיד גם על גידול במעי הגס ולכן יש צורך בקולונוסקופיה לפני שמחליטים מה לעשות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול