כאבים ברום הבטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/01/2014 | 08:36 | מאת: דליה

בת 62.צמחונית מלידה לחץ דם תקין ולמופת65-125 קבוע. סוכר HBA1C-5.9 -מותר 5.7 סוכר בדם 84 כאבים ברום הבטן החל מתחילת דצמבר 12 ידוע מן העבר על בקע סרעפתי המטופל בכדורי פמודיטין. כל שאר הכדורים כולל אלו מדור שלישי,גורמים בחילות והקאות כאבים ברום הבטן ידועים ותמיד כדורים עזרו להפסיק הכאבים.הפעם לא. הליקובבטר פילורי-נבדק לפני שנים רבות ונמצא שאין. בעבור כאבי הבטן שהחלו בדצמבר עשיתי US בטן עליונה שנמצא תקין כולל לבלב וכיס מררה. בצעתי בדיקות דם כולל מרקרים למיניהם-מרקר סרטן הלבלב נמצא תקין בצעתי גסטרוסקופיה-פעם חמישית או יותר בחיי-ממצאים: נסקרו ושט,קיבה כולל תרגיל היפוך לפונדוס וקרדיה,תרסריון-כולל בולבוס וחלק יורד של התריסריון-תקינים פרט לדואודניטיס קלה בבולבוס. בקע סרעפתי 3 ס"מ בין 35-38 ס"מ מהשיניים,קפלי קיבה תקינים,דופן קיבה מתנפח היטב כאבים ברום הבטן נמשכים.לא קשור לאוכל.במצב שכיבה על הגב יש רגיעה מסויימת.כאבים אלו אינם מעירים אותי בלילה אך מציקים בשעות היום אין אני אלכוהוליסטית ושותה מעט רק באירועים-פעם ב מיליון שנה. ך שאם יש דלקת בלבלב זה לא מאלכוהול. אבני מרה-הסונר לא ראה אותם-יכול להיות שהן נמצאות? בחודש האחרון הייתי במיון כ6 פעמים עם טענה של כאבים בחזה מצד שמאל-בצעתי CARDIAC CT והכל תקין. בקיצור אני מבינה עכשיו שמה שגרם ועדיין גורם לתופעה מדומה של כאבים באזור הלב זה ריפלוקס או דלקת בלבלב מה אני עושה עם כאבי רום הבטן?אילו בדיקות נוספות ?עמילאז?ליפאז?CT? תודה הפסקת עישון-לצערי הרב-אוגוסט 12-מאז אני רק חולה כל הזמן.

ייתכן והבקע הסרעפתי הוא הגורם לכאבים הללו. בקע גורם לעלייה של חומצה גם אם את לא מרגישה צרבת ועושה כאבים. לגבי אבנים בכיס מרה את מציין שהאולטרסאונד תקין. לכן נראה שאין אבנים. לגבי דלקת בלבלב האם נלקחו עמילז וליפז בזמן כאבים? אם כי למה שתהיה דלקת לבלב. אם אינך אלכוהוליסטית ואינך נוטלת תרופות. נראה כי העיקר הוא בבקע הסרעפתי. פמוטידין עם הזמן אינו משפיע, הגוף מתרגל אליו ולכן הייתי ממליצה לקחת סותרי חומצה מסוג PPI האם אלה הדור השלישי אליו התכוונת? אני מתכוונת לללוסק, לנטון וכו'

14/01/2014 | 18:26 | מאת: דליה

ד"ר רחל גינגולד בלפר תודה על שהגבת לשאלתך עמילאז וליפאז נלקחו תוך כאבים-למה זה משנה? תוצאות: עמילאז(B) 75 ליפאז 22ץ4 באותה הזדמנות עשיתי גם HBA1C שיצא 6 ואני בדרך לסוכרת. לגבי התרופות שהצעת-נוסו כולם.הם גורמים לי בחילות קשותץרק הפמודיטין איכשהו עוזר. בקיצור בדיקות תקינות ולי יש כאבים הדומים לסכין המסתובבת בקיבה-ואין קשר מה אני אוכלת. התרופות שאני נוטלת קבוע: ESTO10 SIMVACOR20 כדור ויטמין B12 של סולגאר ופמודיטין שלא עוזר הרבה מה נשאר לעשות?CT תהיה לי בעיה קשה לעשות.עשיתי השנה כ4 CT שונים. אגב CT בטן אחרון ינואר 13 לפני שנה בדיוק-תקין תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול