זיהום חיידקי 4 שנים לאחר וויפל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/09/2013 | 14:59 | מאת: אלון

שלום רב, אבי עבר ניתוח וויפל בהצלחה רבה לפני כארבע שנים. מזה שנתיים סובל בעיקר בעונת הקיץ מזיהום חיידקי אלים בדם, בדרך כלל חיידק מסוג קולי. לאחר טיפול אנטיביוטי בבית החולים יש רגיעה למשך כעשרה ימים ושוב חומו עולה והוא מתאשפז שוב. בדיקות CT ו - MRI לא הראו ממצאים פתולוגיים והליך PTC שבוצע לפני שנה (בלון בלבד) פתח היצרות. השנה הליך PTC הראה כי לא קיימת היצרות או חסימה. כעת, נותרנו ללא מענה לבעיה ונאמר לנו להתאשפז כל פעם שהחום עולה. שאלתי היא למי עלינו לפנות כעת על מנת מנוע את הישנות הזיהום? וכן, האם מומלץ להשתמש בפרוביוטיקה להחזרת האיזון החיידקי בגוף ואם כן, באיזו מומלץ? תודה רבה.

חשוב לעבור בדיקת MRCP לודא שאין חסימה . פרוביוטיקה לא מזיקה אבל לא בטוח שתעזור . עליכם לפנות לכירורג

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול