APPT מאורך לקראת ניתוח

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/03/2016 | 16:01 | מאת: טובה בר

לדר' גוטווין שלום. בבדיקות תפקודי קרישה לקראת ניתוח שיניים תחת סדציה נמצא APPT מאורך. כל שאר הבדיקות תקינות כולל המטולוגיה וכימיה ותפקודי קרישה. אני בת 70 עם בריאות יחסית לגילי תקינה וללא מחלות כרוניות. מה עושים? תודה

לא כתבת כמה PTT? לעתים הארכה היא מינימלית ואין בעיה לנתח, ביחוד אם אין היסטוריה של דימומים. בכל מקרה כדאי לחזור על בדיקת PTT במידה ועדיין מוארך משמעותית יש לבצע בדיקות נוספות בשאלה האם חסרים פקטורי קרישה או שיש נוגדנים הגורמים להארכת PTT. הבירור נעשה ע"י המטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה