נוגדנים בדם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/08/2015 | 17:44 | מאת: דנה

אני בחורה צעירה עם קרוהן.ביצעתי רמה בדיקות דם לקראת ההריון ויצאו לי כמה דברים מוזרים בבדיקה. חייבת לציין שבעבר קיבלתי מנות דם... אשמח לדעת מה הבדיקות אומרות ועד כמה זה חמור ומה יכול להיגרם במקרה כזה כמו אצלי.. אמורה לעשות עוד בדיקות דם לבירור המשך.. תודה מראש התוצאה סוג דם AB שלילי Anti body screen I-pos Coombs-Direct- positive Cd-igG 3 C3D שלילי חייבת לציין שיש לי תור להמוטולוג עוד חודש בנתיים רוצה לדעת מה זה אומר כי אני כבר בלחץ שזה משהו רציני...

הבדיקה החשובה בהקשר של הריון היא indirect coombs המאתרת נוגדנים לכדוריות אדומות זרות שיכולים להפריע לעובר-ואת התשובה לבדיקה זו לא ציינת. בדיקת direct coombs מעידה על חשד לנוגדנים עצמיים לכדוריות דם אדומות ויותר חשובה לבירור מצב של אנמיה מסוג "המוליזה". במידה ואין אנמיה אין צורך בהמשך בירור של direct coombs.

מנהל פורום המטולוגיה